Železničná doprava

Oprava železničného priecestia v úseku Galanta – Gáň

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú dňa 28. apríla 2017 v čase od 08.00 h do 16.00 h realizovať výlukové práce v medzistaničnom úseku Galanta – Gáň.

V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje komplexná rekonštrukcia dvojkoľajného železničného priecestia v km 2,265, označeného jedinečným identifikačným číslom (JIČ) SP 1834 (Hody). Práce budú pozostávať z výmeny koľajového roštu, štrkového lôžka a montáže novej priecestnej konštrukcie s následným vyasfaltovaním ostávajúceho priestoru priecestia. 
 
Zároveň bude dňa 28. apríla 2017 (piatok) zriadené dočasné priecestie, ktoré bude využívané počas celej uzávery.
 
Výluková činnosť na tomto priecestí bude pokračovať od 2. mája do 5. mája a od 9. mája do 12. mája. Cestná uzávera rekonštruovaného priecestia bude trvať nepretržite od 2. mája 2017 od 07.30 h do 13. mája 2017 do 10.30 h. 
 
Počas výlukovej činnosti bude zavedené prechodné obmedzenie traťovej rýchlosti 30 km/h, resp. 50 km/h. Počas výluky preto môže dôjsť k miernemu meškaniu vlakov.
 
Vzhľadom na to, že ide o dvojkoľajný medzistaničný úsek, prevádzka sa bude zabezpečovať po prevádzkovanej koľaji.
 
ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác, a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button