Železničná doprava

ŽSR začínajú prekladať chynoranskú trať v Trenčíne

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) sa po spustení prevádzky na 2. traťovej koľaji nového železničného mosta v Trenčíne pustia do realizácie preložky železničnej trate Trenčín – Trenčianska Turná.

Nepretržitá dlhotrvajúca výluka začala 23. mája o 08.00 h a potrvá 70 dní, do 31. júla 2017. 
Počas výluky dôjde k demontáži železničného zvršku koľaje č. 5b a pôvodnej chynoranskej trate v dĺžke 969 metrov a odťaženiu štrkového lôžka s odvozom na recyklačnú skládku v Záblatí. Po úprave telesa železničného spodku, zriadenia sanačnej vrstvy a podkladovej vrstvy štrkového lôžka, trativodov sa vykoná položenie nového železničného zvršku koľají č. 5a, 5b a napojenia chynoranskej trate dĺžky 1562 m.
 
Následne sa uskutoční zaštrkovanie koľaje, smerová a výšková úprava geometrickej polohy koľaje, zriadenie bezstykovej koľaje, úprava štrkového lôžka do normovaného profilu a montáž protihlukovej steny. Zároveň dôjde k preložke a zriadeniu nového železničného zvršku prvej traťovej koľaje v úseku medzi železničnými stanicami Trenčín a Trenčín – Zlatovce.
 
Dlhotrvajúce výlukové práce v obvode železničnej stanice Trenčín spôsobia viacero zmien v jazde vlakov osobnej a nákladnej železničnej dopravy. Najvýraznejšie obmedzenie zasiahne železničnú trať Trenčín – Chynorany. Vlaky osobnej dopravy budú na tejto trati odrieknuté a nahradené náhradnou autobusovou dopravou (NAD).
 
Podrobnejšie informácie o opatreniach v osobnej doprave sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach, alebo ich poskytne dopravca – Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra – 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk.
 
ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button