Železničná doprava

Železničná výluka v úseku Veľké Uherce – Veľké Bielice

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú v dňoch 6. a 7. júna v čase od 08.20 h do 13.20 h realizovať výlukové práce v úseku Veľké Uherce – Veľké Bielice.

V rámci tejto výluky sa zrealizujú činnosti spojené s výmenou závorových stojanov na priecestí v km 2,054 (v utorok) a v km 2,662 (v stredu). Obe priecestia sa nachádzajú v meste Partizánske. Prvé je oproti Bille a je označené jedinečným identifikačným číslom (JIČ) SP 2340. Druhé leží na Kukučínovej ulici – JIČ SP 2341. Práce vykonávajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami.
 
Počas výlukovej činnosti bude zavedené prechodné obmedzenie traťovej rýchlosti 20 km/h. Počas výluky preto môže dôjsť k miernemu meškaniu vlakov.
 
Počas konania výluky budú priecestné zabezpečovacie zariadenia vypnuté z činnosti. Na cestnej komunikácii budú osadené dopravné značky IP 30a „Pozor! Výstražné zariadenie vypnuté“.
 
ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác, a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button