Železničná doprava

Vlakom to je lacnejšie, cestujúci získajú zľavu na myjavský festival

Železničná spoločnosť Slovensko aj tento rok spolupracuje s organizátormi letných hudobných festivalov.

Prvým z nich je Medzinárodný folklórny festival Myjava, ktorý sa uskutoční v piatok až v nedeľu (16.-18. júna). Návštevníci so zákazníckym preukazom ZSSK alebo so spiatočným lístkom do Myjavy z vzdialenosti aspoň 30 kilometrov môžu ušetriť na vstupnom. 
 
„Zľavy na festival sa začínajú od 50 %. Ak sa na festival vyberie dvojica dospelých ľudí, napríklad v piatok alebo v sobotu, vďaka ceste vlakom ušetria na vstupnom 10 eur,“ hovorí Karol Martinček, podpredseda predstavenstva a riaditeľ úseku obchodu ZSSK. 
 
Lokálky do Myjavy premávajú väčšinou každé dve hodiny z Nového Mesta nad Váhom, kam je možné zas pricestovať rýchlikom z Bratislavy, Trnavy alebo Piešťan. Zo Žiliny a Trenčína sa dá do Nového Mesta nad Váhom dostať rýchlikom i osobným vlakom. Trať Nové Mesto nad Váhom – Myjava – Vrbovce patrí vďaka výhľadom, tunelom a viaduktom k najkrajším na západnom Slovensku. Spojenie sa dá ľahko vyhľadať na našej stránke www.zssk.sk. 
 
Festival sa bude odohrávať v amfiteátri Trnovce. Z centra Myjavy organizátor zabezpečuje kyvadlovú dopravu cestným vláčikom aj autobusom. Vláčik zastavuje na námestí v Myjave, autobus okrem toho stojí aj pri nemocnici na Staromyjavskej ulici. Obe tieto zastávky sú v pešej dostupnosti od železničnej stanice (cca 15 minút k nemocnici a cca 20 minút na námestie). Cestovné poriadky kyvadlovej dopravy nájdete na stránke mesta Myjava: http://myjava.sk/obcan/kultura-a-folklor/medzinarodny-folklorny-festi val 

Prečítajte si aj

Back to top button