Železničná doprava

Výluka obmedzí vlaky medzi Púchovom a Žilinou

10 expresov na linke Praha – Púchov – Žilina a späť nahradia na časti trasy bežné rýchliky.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) oznamuje, že v úseku trate Púchov – Žilina budú počas jesene prebiehať stavebné práce, ktoré ovplyvnia jazdu viacerých vlakov. Počas trvania výluky od 19. augusta do 6. októbra 2017 dôjde k skráteniu trasy desiatich expresných vlakov medzi Prahou a Žilinou, ktoré budú premávať len do, resp. z Púchova. Na obmedzenom úseku Púchov – Žilina a späť môžu cestujúci použiť ako náhradu pravidelné rýchliky premávajúce na trase Košice – Žilina – Bratislava a späť. Výluka sa dotkne taktiež siedmich osobných vlakov medzi Púchovom a Žilinou, ktoré budú odrieknuté a nahradené autobusovou dopravou. 

Podrobnosti o výluke a osobitné cestovné poriadky náhradnej dopravy za odrieknuté osobné vlaky nájdete na web stránke ZSSK: http://www.slovakrail.sk/sk/o-spolocnosti/vyluky.html 

ZSSK zabezpečuje osobnú železničnú dopravu na Slovensku. Stopercentným akcionárom ZSSK je Slovenská republika prostredníctvom Ministerstva dopravy a výstavby SR, ktorá si zmluvne objednáva a platí služby vo verejnom záujme v osobnej železničnej doprave. Prioritnú časť majetku tvoria železničné koľajové vozidlá (rušne, vozne, vlakové súpravy).

 
Spoločnosť vznikla v roku 2005 a je jedným z troch nástupníckych podnikov jednotných železníc (popri Železniciach SR a Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia).  ZSSK od polovice decembra 2016 realizuje priemerne 1445 vlakov denne, zastavuje na 697 staniciach a zastávkach, jazdí na linkách po viac než 2800 kilometroch tratí na Slovensku.

Prečítajte si aj

Back to top button