Motorizmus

Mercedes-Benz prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut

Nové smart zariadenie Mercedes PRO Adapter prináša modernú konektivitu pre úžitkové vozidlá Vito a Sprinter. Služba je už teraz dostupná pre malé a stredné firmy.

Mercedes PRO Adapter je malé zariadenie, ktoré sa inštaluje do elektrickej zásuvky vo vozidle. Je pripojené na internet a stará sa o prenos údajov medzi vodičom, vozidlom a správcom vozového parku. Už teraz ho môžu využívať firmy, ktoré pre svoje podnikanie využívajú úžitkové vozidlá Mercedes-Benz Vito a Sprinter.

Spoznajte všetky služby Mercedes PRO v nasledovnom videu:


Vďaka tomuto zariadeniu získajú manažéri vozového parku neobmedzený prístup k aktuálnemu stavu vozidiel či k zobrazeniu prehľadnej digitálnej knihy jázd. Dokonca môžu nadviazať rýchle spojenie s vodičmi pomocou mobilnej aplikácie dostupnej pre platformy iOS a Android.

Okrem lepšieho plánovania trás a zobrazenia užitočných údajov zjednodušuje Mercedes PRO Adapter aj pravidelnú údržbu vozidla. Zariadenie neustále monitoruje stav vybraných súčastí a informuje zodpovednú osobu o blížiacich sa servisných termínoch alebo aktuálnych výhodných servisných ponukách. Vďaka týmto informáciám môžu firmy značne minimalizovať doby výpadku.

„Služby citeľne odbremeňujú manažéra vozového parku, znižujú náklady firiem a optimalizujú zdroje pri plánovaní výjazdov,“ uviedol Björn Sack, vedúci projektu konektivity divízie Mercedes-Benz Vans.

Ako získate adaptér?
Mercedes PRO Adapter je dostupný pre modely Vito a Sprinter. Pre jeho získanie stačí, keď navštívite najbližšieho autorizovaného predajcu úžitkových vozidiel Mercedes-Benz, ktorý sa okrem inštalácie zariadenia postará o to, aby ste systému dostatočne porozumeli a dokázali ho správne ovládať.

Od toho momentu budete mať všetky údaje dostupné cez váš ovládací panel, ktorý máte k dispozícii v práci alebo kdekoľvek pomocou smartfónu s pripojením na internet. Viac informácií o zariadení a jeho výhodách nájdete na stránke mercedes.pro.

Prečítajte si aj

Back to top button