Motorizmus

Continental: aj pneumatika môže mať viac životov

ContiLifeCycle zahŕňa celý životný cyklus nákladných pneumatík značky Continental.

Začína novou pneumatikou a vďaka našim špičkovým riešeniam protektorovania pokračuje ďalej. ContiLifeCycle predlžuje život pneumatík, a tým znižuje vaše náklady. Keď kúpite protektorovanú pneumatiku, odľahčíte nielen svojim nákladom, ale naviac aktívne prispejete k ochrane životného prostredia. Opätovné použitie kostier šetrí energiu, suroviny a zároveň znižuje množstvo pneumatík v obehu.

Nové pneumatiky Continental: pripravené na viaceré životy
Nie všetky cesty sú rovnaké. To isté platí aj o prepravných podmienkach. Z tohto dôvodu je sortiment nákladných pneumatík Continental veľmi široký, aby vyhovoval jedinečným podmienkam jednotlivých typov prepravnej činnosti. S rovnakým cieľom – nastaviť optimálnu hospodárnosť vozidiel.

Ďalšie využitie kostier pneumatík Continental je základom pre efektívne a hospodárne použitie pneumatík. Moderné materiály, behúňová zmes a typ dezénu sú prísľubom vynikajúcej odolnosti pneumatík pri každom použití. Použitie kostry pneumatiky Continental na protektorovanie je výhodnou investíciou, pretože slúži v tomto procese ako vstupná surovina. Opätovným použitím kostry prispievate nielen k ochrane životného prostredia, ale znižujete tým aj svoje náklady na pneumatiky.

Prerezávanie: šikovné riešenie na predĺženie životnosti
Profesionálne prerezávanie pneumatík predstavuje praktický spôsob, ako predĺžiť životnosť pneumatiky a zvýšiť jej hodnotu. Prerezávanie sa v skutočnosti vyplatí rovno trikrát: jednak môžete pneumatiky jednoducho používať dlhšie. Okrem toho, nižšia hĺbka dezénu znižuje valivý odpor a tým aj spotrebu paliva. A úplne najväčší prínos má prerezávanie pre životné prostredie. Pretože pneumatiky, ktoré môžete používať dlhšie, šetria cenné prírodné zdroje.

ContiCasingManagement™: neuveriteľne cenná služba
Nákup nákladných pneumatík Continental sa oplatí nielen pre ich výnimočnú kvalitu a ich dlhú životnosť. Ale tiež preto, že ContiCasingManagement pomáha držať kontrolu nad nákladmi po celú dobu života pneumatiky.

O čo ide? ContiCasingManagement je založený na overených procesoch nakladania s kostrami. Od vyzdvihnutia kostry, cez jej kontrolu a protektorovanie – všetko môžete sledovať online. Jednoducho skontrolujete svoju zásobu použitých kostier alebo sa môžete rozhodnúť, ako so svojimi použitými pneumatikami naložíte: môžete ich predať, nechať protektorovať alebo ich nám jednoducho prenechať – čokoľvek chcete, akokoľvek to chcete a kedykoľvek to chcete. Vy aj váš vozový park budete mať maximálnu flexibilitu a dokonalý prehľad.

Protektorovanie: ContiTreadTM a ContiReTM
Všeobecne existujú dva spôsoby protektorovanie pneumatík: protektorovanie studenou vulkanizáciou a teplou vulkanizáciou. Continental má v ponuke obidva druhy: studený protektor ContiTreadTM a aj teplý protektor ContiReTM. Samozrejmosťou je, že pre ďalšie protektorovanie sú spoločnosťou Continental používané len starostlivo vybrané a riadne skontrolované kostry.

ContiTreadTM je prémiový behúň Continental určený na studené protektorovanie. Ideálny je pri použití na kostrách Continental. Ale tento systém je možné úspešne využiť aj na kostrách iných výrobcov.

|Teplý protektor ContiReTM sa vyrába rovnakým spôsobom ako naše nové pneumatiky – s totožným dezénom i zmesami. Používame výhradne kostry značky Continental, ktoré sú protektorované od pätky k pätke. Pri tom sú tiež obnovené bočnice a pneumatiky zostávajú naďalej prerezávateľné.

Štandardizovaný systém kvality spolu s testovaním odolnosti a bezpečnosti zaisťuje to, že protektorované pneumatiky ContiReTMspĺňajú najvyššie nároky na kvalitu. Vďaka týmto vlastnostiam a výnimočnému kilometrovému výkonu sú pneumatiky ContiReTMnajlepšou voľbou medzi protektorovanými pneumatikami.

Prečítajte si aj

Back to top button