Motorizmus

September 2018: Skvelé výsledky predaja značky Opel!

Skvelé výsledky hlási v posledných týždňoch slovenské zastúpenie automobilky Opel:
August 2018: Celkovo 722 predaných osobných a ľahkých úžitkových vozidiel počas druhého prázdninového mesiaca predstavuje najvyšší predaj v priebehu jedného mesiaca za viac ako 25 rokov pôsobenia značky na slovenskom trhu!
September 2018: Opel dosahuje historicky rekordný podiel na trhu 8,5 % a umiestňuje sa na treťom mieste v rebríčku predajov všetkých značiek!

„Značke Opel sa tento rok na Slovensku naozaj darí,“ hovorí generálny riaditeľ slovenského zastúpenia nemeckej značky Pavel Šilha. „Rekordné podiely na trhu i predaje v posledných mesiacoch iba dokresľujú neustále posilňovanie našej pozície. Od januára do konca septembra sme tento rok predali 4303 áut, zatiaľ čo vlani v tom istom období iba 3517. Posilnili sme teda o fantastických viac ako 22 percent, pričom celkový slovenský trh vzrástol iba o necelých 7 percent. A všetko nasvedčuje tomu, že rok 2018 uzavrieme s rekordným výsledkom predaja za celý čas pôsobenia na slovenskom trhu!“

Výborné výsledky hlási Opel i zo svojho najdôležitejšieho – nemeckého trhu, kde značka dosiahla v septembri podiel na trhu v segmente osobných vozidiel 10,2 percenta, čo predstavuje nárast o 2,6 percentuálneho bodu. Ide o najvyšší podiel na trhu v jednom mesiaci od decembra 2010 a o najlepší september od roku 2006…

Opel evidentne ťaží z včasnej a systematickej prípravy na prechod na novú testovaciu procedúru WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure), podľa ktorej musia byť certifikované všetky novo registrované vozidlá od 1. septembra 2018. Na rozdiel od radu konkurentov Opel homologoval svoje modely podľa novej metodiky merania spotreby (omnoho bližšej reálnej prevádzke) už v jej ranej fáze a teraz dokáže zákazníkom ponúknuť kompletné modelové portfólio bez výpadkov a zdržania..

A navyše je Opel úplne pripravený aj na nové emisné limity normy Euro 6d-Temp: V súčasnosti Opel ponúka už 127 modelov a verzií svojich osobných vozidiel, ktoré plnia nové emisné štandardy, záväzné pre novo registrované vozidlá od 1. septembra 2019.

Prečítajte si aj

Back to top button