Motorizmus

DAF XF získal v Severnom Írsku ocenenie „Truck of the Year“

DAF XF získal pri udeľovaní severoírskych prestížnych ocenení v sektore nákladnej dopravy Export & Freight Transport & Logistics Awards 2018 titul „Truck of the Year“ (Nákladné vozidlo roka).

DAF XF získal najvyššie ocenenie v niektorej z európskych krajín už po štvrtýkrát. Svoj triumf započala vlajková loď XF spoločnosti DAF Trucks – spoločne s univerzálnym radom CF – najprv na základe hlasovania medzinárodnej poroty 23 novinárov ziskom titulu „International Truck of the Year 2018“. Následne rad DAF XF pre diaľkovú a ťažkú prepravu dostal národné ocenenie Truck of the Year v Poľsku, Slovinsku a na Slovensku.

V Severnom Írsku bolo modelu XF udelené najvyššie ocenenie na základe hodnotenia poroty zloženej zo zástupcov prepravných spoločností a odborníkov pôsobiacich v severoírskom sektore dopravy. Títo porotcovia označili prémiový rad XF spoločnosti DAF ako „jasného víťaza s maximálnym skóre v oblasti efektivity a spoľahlivosti, bezpečnosti a komfortu vodiča, hospodárnosti a popredajné podpory zo strany dílerskej siete. DAF XF prináša celý rad inovatívnych prvkov už v štandardnej výbave a posúva tak prvotriedne efektivitu dopravy na novú úroveň“.

Prečítajte si aj

Back to top button