Motorizmus

Vozidlo Nissan Qashqai ponúka vodičom crossoverov novú úroveň výkonu

Vodičom, ktorí hľadajú dokonalý mestský crossover, ponúka značka Nissan novú úroveň výkonu.

Vozidlo Qashqai, najpredávanejší crossover v Európe, je teraz vďaka novému radu vysokovýkonných zážihových motorov a úplne novému informačnému a zábavnému systému s výrazne posilnenými funkciami ešte atraktívnejšie.

Úplne nové zážihové pohonné ústrojenstvá
Nissan Qashqai je teraz ponúkaný s úplne novým 1,3-litrovým zážihovým motorom. K dispozícii sú varianty s výkonom 140, respektíve 160 k. Vozidlo bude dostupné s pohonom prednej nápravy, a to buď so šesťstupňovou mechanickou prevodovkou, alebo s úplne novou sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou DCT. Dvojspojková prevodovka sa v obľúbenom modeli Nissan objavuje prvýkrát a poskytne zákazníkom športový a dynamickejší zážitok z jazdy a vylepšený výkon pri rozbehu z pokoja.

Okrem nižšej spotreby paliva a nižších emisií CO2 nastavuje tento zdokonalený rad zážihových motorov aj nový štandard jazdných vlastností pre vozidlo Qashqai. Zákazníci zaznamenajú lepšiu reakciu a zrýchlenie vozidla vďaka vyššiemu výkonu a krútiacemu momentu, plynulejšiu a rovnomernejšiu krivku výkonu a tichší zážitok z jazdy. Motor má navyše dlhšie servisné intervaly.

Všetky tri nové pohonné ústrojenstvá vysoko konkurujú motorom iných výrobcov a v mnohých prípadoch ponúkajú výrazne nižšiu úroveň emisií CO2.

Nový navigačný a multimediálny systém NissanConnect
Crossover Qashqai je teraz dostupný s úplne novým informačným a zábavným systémom Nissan s posilnenými funkciami.
Nový NissanConnect je úplne nový pokročilý informačný a zábavný systém, ktorý ďalej vylepšuje komunikáciu medzi vodičom a vozidlom. Zákazníci môžu využiť jednoduchú a intuitívnu integráciu chytrého telefónu s vozidlom a tiež možnosť sťahovať aktualizácie máp a softvéru prostredníctvom mobilnej siete (OTA). Aplikácie Apple CarPlay a Android Auto sú k dispozícii štandardne vo všetkých úrovniach výbavy okrem najnižšej verzie Visia.

Používatelia si môžu stiahnuť do chytrých telefónov úplne novú aplikáciu s názvom Door to Door Navigation, ktorá prináša nové funkcie. Nový navigačný a multimediálny systém NissanConnect zahŕňa aj aplikáciu TomTom Premium Traffic, ktorá poskytuje veľmi presné údaje o doprave v reálnom čase, a tým zaisťuje optimálnu navigáciu s ohľadom na čas strávený na ceste.

 

Prečítajte si aj

Back to top button