Motorizmus

Opel Combo Life postúpil medzi šiestich finalistov AUTOBEST

Nový Opel Combo Life postúpil medzi finalistov európskej ceny “AUTOBEST 2019”.

Dnes to oznámila porota zložená z renomovaných motoristických novinárov z 31 európskych štátov po absolvovaní testov s vozidlami, prichádzajúcimi do úvahy pre túto cenu. Víťaz získa titul najlepšej európskej ponuky na trhu “Best Buy Car of Europe 2019”. Variabilný automobil Opel pre rodinu a voľný čas postúpil do finále ako jeden zo šiestich modelov. Porota AUTOBEST hodnotí kandidátov v podľa rozličných kategórií. Okrem úžitkovej hodnoty je to napríklad aj dizajn, nové technológie, servisná sieť, dostupnosť náhradných dielov a cena.

Opel Combo piatej generácie využíva novú architektúru, vďaka čomu poskytuje veľký vnútorný priestor a vysokú variabilitu. Vyrába sa v štandardnej (4,4 metra) alebo predĺženej verzii XL (4,75 metra), môže mať jedny alebo dvoje posuvné bočné dvere a obidve verzie karosérie môžu mať v kabíne 5 alebo na želanie až 7 sedadiel. Popri tom sa vyznačuje robustnosťou a typickým dizajnom Opel. Vďaka veľkému priestoru a vysokej variabilite je vhodný rovnako pre rodinu a voľný čas ako aj na pracovné využitie. Veľká vnútorná šírka kabíny umožňuje na trojmiestne sedadlo v druhom rade namontovať vedľa seba tri detské sedačky Isofix – čo je unikát aj v segmente väčších vozidiel. Jazdu posádke spríjemňujú mnohé najmodernejšie asistenčné a komfortné systémy, množstvo odkladacích priestorov a – ako je pre značku Opel typické – najmodernejšie systémy infotainmentu, kompatibilné s Apple CarPlay a Android Auto. Na pohon sú k dispozícii ľahké a úsporné benzínové a naftové motory vo výkonovom spektre od 56 kW (76 k) do 96 kW (130 k) (spotreba paliva : mesto 4,5-6,9 l/100 km, mimo mesta 3,8-5,2 l/100 km, kombinovaná 4,1-5,8 l/100 km, kombinované emisie CO2 108-133 g/km ), ktoré už spĺňajú budúcu prísnu emisnú normu Euro 6d-TEMP.

Combo Life novej generácie má šance nadviazať na dobrú tradíciu Opel. Automobilový výrobca z Rüsselsheimu v uplynulých rokoch v prestížnych hodnoteniach AUTOBEST získal viacero ocenení:

• V rokoch 2007 a 2015 získal cenu AUTOBEST model Opel Corsa, čím sa dve generácie malého automobilu mohli pýšiť titulom “Best Buy Car of Europe”.
• V roku 2009 Opel Insignia prvej generácie svojim dizajnom nadchol porotu a získal ocenenie DESIGNBEST.
• Opel Ampera a Opel Ampera-e demonštrovali šetrnosť k životnému prostrediu, za čo získali ceny ECOBEST v rokoch 2011 a 2016.
• Aktuálna generácia modelového radu Opel Astra získala v roku 2015 cenu SAFETYBEST za svoje trendsetterské reflektory IntelliLux LED® Matrix.
• A pretože motto Opel “Sochárske umenie v spojení s nemeckou presnosťou” podľa názoru poroty platí rovnako pre modely, ako aj celú značku, získal Opel v roku 2016 aj ocenenie COMPANYBEST.

 

Prečítajte si aj

Back to top button