Motorizmus

Nový Actros absolvoval slovenskú premiéru

Prezentáciu najnovších technologických inovácií a najmä ukážku siedmych najvýznamnejších noviniek – priamo na vozidle najnovšej generácie Mercedes-Benz Actros – prinieslo atraktívne podujatie, ktoré sa konalo 8. novembra v priestoroch bratislavského showroomu značky Mercedes-Benz na Zlatých Pieskoch.

Približne 150 pozvaných zákazníkov z Bratislavy a západoslovenského regiónu sa tak pod taktovkou Petra Ondriáša, vedúceho nákladných a úžitkových vozidiel Mercedes-Benz spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia (MBSK) a Martina Vidu, produktového manažéra MBSK, oboznámilo s pokrokovými inováciami, pomocou ktorých Actros zvýšil efektívnosť pre prepravcov a komfort pre vodičov na doposiaľ nevídanú úroveň.

Desiatky inovácií
Takmer všetci prítomní si nenechali ujsť prehliadku nového multimediálneho kokpitu. V ňom Martin Vida záujemcom priamo, na konkrétnych prípadoch, názorne predviedol a vysvetlil nové rozhranie medzi vodičom a vozidlom, ponúkajúcim zosieťované pracovisko s digitálnymi službami a asistenčnými systémami. Pozvaní klienti sa tak reálne presvedčili, ako je možné vozidlo nielen intuitívne obsluhovať, ale ako vodičovi pomôže ešte lepšie vykonávať jeho úlohy.

„Aj dnešná prezentácia Actrosu najnovšej generácie a možnosť jeho porovnania s modelom predchádzajúcej generácie, priniesla našim zákazníkom a obchodným partnerom možnosť doceniť prínos inovácií. Práve vďaka nim je značka Mercedes-Benz dlhodobým lídrom aj v segmente nákladných vozidiel, zásluhou čoho sa stáva obsluha takéhoto, technologicky vyspelého vozidla nielen prácou, ale aj zábavou a spoznávaním niečoho nového. Napríklad aj smerovania, akým sa bude autodoprava a jej technologické napredovanie a vývoj uberať do budúcnosti“ – uviedol počas podujatia Peter Ondriáš.


Podľa Martina Vidu každý vodič a majiteľ Actrosu najnovšej generácie až v reálnej dennodennej prevádzke docení reálny prínos množstva technologických inovácií. „Či už ide o Active Drive Assist, MirrorCam, Active Brake Assist 5, Predictive Powertrain Control +, Multimedia Cockpit, MB Truck App, asistent sledovania dopravných značiek (Traffic Sign Assist), nový Stability Control Assist aj pre náves, systém Mercedes-Benz Uptime, ktorý analyzuje techniku vozidlo pomocou platformy Fleetboard Connectivity, asistent diaľkového svetla (Highbeam Assist), novú elektronickú parkovaciu brzdu s funkciou hold, alebo o nový systém svetlometov s charakteristickým svetelným podpisom – vo všetkých prípadoch ide o systémy a inovácie, ktoré zvýrazňujú bezpečnosť prevádzky, udržujú vozidlo v technickej bezporuchovej kondícii, pomáhajú manažovať prepravcom pracovný čas a tým zvyšujú efektívnu hospodárnosť samotnej prevádzky vozidla“ – dodal na záver Martin Vida.

Celoslovenská udalosť
Podujatie sa však nevenovalo len prezentácii množstva technologicky jedinečných inovácií vozidla Mercedes-Benz Actros najnovšej generácie. Po jej skončení, počas pripraveného rautu partneri spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia a pozvaní klienti zotrvali ešte hodný čas v neformálnej diskusii a priateľských rozhovoroch. Viacerí z nich pritom využili aj možnosť absolvovania testovacích jázd na troch najnovších modeloch vozidiel Mercedes-Benz Triedy G, Triedy A a modeli CLS.

A keďže platí, že „do tretice všetko dobré“ podobnú úspešnú a atraktívnu prezentáciu technologických inovácií modelu Mercedes-Benz Actros najnovšej generácie, akú zažili v Bratislave, absolvovali desiatky pozvaných klientov a partnerov „striebornej hviezdy“ počas obdobných podujatí aj v srdci stredného Slovenska – v Banskej Bystrici a na východe Slovenska – v Bardejove.

Prečítajte si aj

Back to top button