Motorizmus

Mitsubishi Outlander PHEV: Ďalšia vlna celosvetových ocenení a úspechov

Zatiaľ čo model Eclipse Cross v uplynulých niekoľkých týždňoch pozbieral slušnú zbierku ocenení a prejavov uznania, jeho väčší súrodenec Outlander PHEV zapĺňa poličku svojimi vlastnými trofejami, medzi ktoré pribudlo okrem iných aj ocenenie od čitateľov nemeckého magazínu OFF ROAD, ktorí svojím hlasovaním v tohtoročnej ankete zaradili Outlander PHEV na prvé miesto v kategórii“ alternatívnych pohonov „.

Majster úspornej jazdy na 801,1 km zo Švajčiarska
O niečo južnejšie, vo Švajčiarsku, dokázal niekdajší kapitán švajčiarskych aeroliniek a „majster úspornej jazdy“ Felix Egolf prejsť s Outlanderom PHEV celkovo 801,1 km na jediné nabitie batérie a jedinú nádrž paliva.

Výsledkom trasy z Rothenburgu (v kantóne Lucerne) do Samnaun cez rakúsky Salzburg s celkovým prevýšením 6 000 m – typickým pre veľmi náročné jazdné podmienky vo Švajčiarsku – predstavovala priemerná spotreba paliva 5,47 l / 100 km a 1,21 kWh elektriny na 100 km. Plných 60% z celkovej vzdialenosti dokázal pritom absolvovať výhradne na elektrinu.

Hoci nejde práve o typický profil každodenného dochádzania, uvedený výsledok dokladá vysokú technickú vyspelosť Outlandera PHEV, vďaka ktorej bez ťažkostí splnil požiadavky novej metodiky WLTP s emisiami na úrovni 46 g/km, zatiaľ čo mnohí konkurenti boli nútení sa z európskeho trhu úplne stiahnuť.

Ocenenie Green SUV of the Year™ amerického magazínu Green Car Journal
Outlander PHEV na autosalóne AutoMobility LA. v Los Angeles získal najvyššie uznanie v súboji s niekoľkými najväčšími svetovými dodávateľmi OEM a bol ocenený za to, že opätovne posunul hranice v oblasti ochrany a vplyvu na životné prostredie pri zachovaní cien dostupných pre spotrebiteľov.

„Dnešní záujemcovia o SUV čoraz viac volajú po hospodárnom cestovaní s nižšími dopadmi na životné prostredie bez toho, aby boli nútení obetovať štýl, pohodlie a pôžitok z jazdy všeobecne spojovaný so športovo úžitkovými vozidlami,“ uviedol Ron Cogan, redaktor a vydavateľ listu Green Car Journal a webu GreenCarJournal.com.

„Outlander PHEV od Mitsubishi tieto potreby spĺňa viac ako na výbornú vďaka svojmu pokrokovému sériovo-paralelnému plug-in hybridnému pohonu, schopnostiam jazdy čisto na elektrinu a mimoriadnej funkčnosti SUV. S prehľadom sa mu preto dostalo uznania Green SUV of the Year™ pre rok 2019.“

Program oceňovania „zelených“ automobilov Green Car Awards™ magazínu Green Car Journal sa etabloval ako líder v oblasti hodnotenia environmentálne ohľaduplných vozidiel a výrobcov za ich výsledky a úspechy dosiahnuté v oblasti ekológie v automobilovom priemysle.

Najpredávanejší plug-in hybrid v Kanade
Po prvý raz vôbec bola v Kanade prekročená hranica 5 000 predaných plug-in hybridných vozidiel počas kalendárneho roka, keď spoločnosť Mitsubishi Motor Sales of Canada Ltd. (MMSCAN) dosiahla medziročné predaje na úrovni 5 052 vozidiel Outlander PHEV, čím sa zároveň tento model pevne etabloval ako najpredávanejší plug-in hybrid a súčasne aj najpredávanejšie plug-in hybridné SUV na kanadskom trhu.

„Kanaďania oceňujú skutočnosť, že Mitsubishi Outlander PHEV jazdí na elektrickú energiu a výrazne posúva odvetvie na novú vyššiu úroveň. V Québecu prekonáva predajné rekordy mesiac čo mesiac. Väčšina záujemcov o Outlander PHEV si predtým kupovala SUV alebo iné vozidlá poháňané výlučne spaľovacím motorom. Vďaka prvému cenovo dostupnému plug-in hybridnému SUV na trhu významne prispievame k osvete a uvádzaniu elektromobilov do bežného života našich zákazníkov. Na to sme veľmi hrdí“, uviedol Tony Laframboise, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Mitsubishi Motor Sales of Canada, Inc.

V Európe (región MME34) bolo v období od januára do novembra 2018 predaných 21 634 vozidiel Outlander PHEV, čo predstavuje nárast +22% oproti rovnakému obdobiu predchádzajúceho roka. 

Prečítajte si aj

Back to top button