Motorizmus

Opel už predal 1 111 111 Insignií

Opel dosiahol ďalší míľnik v predaji: 1 111 111. Opel Insignia slávnostne prevzal Thomas Breser, prevádzkový riaditeľ spoločnosti IDE Integrated Dynamics Engineering GmbH.

Vozidlo mu slávnostne odovzdal Xavier Duchemin, riaditeľ Opel Automobile GmbH pre predaj, popredajné služby a marketing. Opel Insignia Sports Tourer Business Edition budú používať inžinieri spoločnosti IDE.

Na slávnostnom odovzdávaní jubilejného vozidla bola prítomná aj Patricia Prinzessin von Erbach-Schönberg, prevádzková riaditeľka spoločnosti Auto Jacob GmbH, autorizovaného predajcu Opel v Rüsselsheime. Xavier Duchemin na slávnostnom odovzdávaní povedal: „Opel Insignia je ideálnym ambasádorom pre každú firmu. Inovatívne technológie a vysoký komfort našej vlajkovej lode spríjemňujú každú pracovnú cestu. Veľký batožinový priestor poskytuje mnoho miesta nielen na pracovné využitie ale aj na voľný čas.“

Opel Insignia Sports Tourer určený pre flotilu IDE poháňa výkonný, no úsporný turbodiesel 2,0 litra s výkonom 125 kW/170 k so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a systémom štart/stop (spotreba paliva , : mesto 6,8-7,3 l/100 km, mimo mesta 4,6-4,7 l/100 km, kombinovaná 5,4-5,6 l/100 km, kombinované emisie CO2 142-148 g/km), ktorý už spĺňa budúcu prísnu emisnú normu Euro 6d-TEMP. Pohodlnú jazdu zabezpečujú ergonomické predné sedadlá s certifikátom AGR, manévrovanie pri parkovaní uľahčujú predné a zadné parkovacie senzory. Systém infotainmentu Multimedia Navi, vybavený dotykovým displejom s uhlopriečkou 17,8 cm (7 palcov), kompatibilný s Apple CarPlay a Android Auto, zabezpečuje spoľahlivú navigáciu pre klienta.

Opel Insignia, populárny a úspešný medzi zákazníkmi i odborníkmi
V oblasti komfortu, bezpečnosti a vyspelých technológií model Insignia, ktorý sa vyrába v Rüsselsheime, pokračuje v tradícii veľkých modelov Opel, zastávajúcich rolu vlajkovej lode. Prvá generácia modelu Insignia zapôsobila rovnako na zákazníkov ako aj na expertov. Po premiére v Londýne získala titul “International Car Of The Year 2009”, po ktorom nasledovalo množstvo ďalších ocenení. Do roku 2017 vyrobil Opel z prvej generácie 900 000 kusov.

Aktuálna Insignia druhej generácie sa začala predávať na jar 2017 ako limuzína Grand Sport a kombi Sports Tourer. Neskôr nasledovalo univerzálne kombi Country Tourer, vhodné pre jazdu v ľahšom teréne, vybavené najmodernejším systémom pohonu všetkých kolies s funkciou torque vectoring. Špičkovú verziu modelového radu predstavuje športová Insignia GSi, poháňaná motorom 2.0 BiTurbo diesel s výkonom 154 kW/210 k a
8-stupňovou automatickou prevodovkou (spotreba paliva , : mesto 9,4 l/100 km, mimo mesta 5,8 l/100 km, kombinovaná 7,1 l/100 km, kombinované emisie CO2 187-188 g/km). Doteraz Opel vyrobil z druhej generácie vyše 200 000 exemplárov.

Opel Insignia doteraz získal mnoho medzinárodných ocenení ako “Zlatý volant 2017“ v Poľsku (Auto Świat), Švajčiarsku (Auto Bild) a Slovinsku (Auto Bild), ako aj titul „Best Car 2017“ (Fleet Cars & Vans, Fleet Auto Premium) v Poľsku a „Fleet News of the Year“ (FLEET Magazine) v Českej republike. Okrem toho v roku 2018 získal titul “Family Car Of The Year” v Portugalsku (Observador), Rumunsku (AUTOpro) a Veľkej Británii (Auto Express) a Best Large Family Car v “Carbuyer Best Car Awards”. Vlajková loď Opel má navyše titul “Business Sedan of the Year” od Kilometres Enterprise vo Francúzsku a “Autoflotte Top Performer 2018” v Nemecku. Vďaka svojim moderným technológiám, vysokému komfortu a špičkovej efektivite má Insignia vedúcu pozíciu vo svojom segmente trhu. V priebehu uplynulých 12 mesiacoch flotilové registrácie modelu Insignia vzrástli o 90,5 percenta.

Vlajková loď Opel poskytuje high-tech a vysoký komfort
Opel Insignia je prevádzkovo efektívnym firemným vozidlom a súčasne komfortným automobilom pre jazdy na dlhé trasy a rodinu. Zákazníci tohto modelu profitujú z mnohých najmodernejších technológií ako sú adaptívne reflektory IntelliLux LED matrix, ergonomické sedadlá s certifikátom AGR alebo systémy infotainmentu Multimedia Radio a Multimedia Navi. Vďaka dopravnými informáciám v reálnom čase majú vodiči zaručené najaktuálnejšie informácie o premávke, cenách paliva a voľných parkovacích miestach.

Prečítajte si aj

Back to top button