Motorizmus

Vitrína s trofejami pre úplne nový Ford Focus sa začína rýchlo plniť

Od spustenia európskeho predaja v lete 2018 získal kompletne prepracovaný, najdokonalejší a technicky najvyspelejší Focus už 13 prestížnych ocenení – vrátane troch titulov Auto roka.

Jeden zo šiestich zákazníkov sa rozhodol pre Focus v modrej farbe Chrome Blue alebo Desert Island Blue. Okrem toho sú k dispozícii aj tradičnejšie a obľúbené farby sivá Magnetic Grey a biela Frozen White. Nová osemstupňová automatická prevodovka je u zákazníkov ešte populárnejšia, než sa očakávalo.

Nový Focus sa vyrába inovatívnymi metódami v montážnom závode Ford v nemeckom Saarlouis a v ponuke je ako päťdverový hatchback a kombi. Okrem populárneho variantu ST-Line patrí do komplexnej zostavy aj štýlový Focus Trend a Titanium a luxusný Focus Vignale. Objednať možno aj novinku – crossover Focus Active, ktorá sa inšpirovala športovo – úžitkovými modelmi.

„Nový Focus vychvaľujú médiá, motoristickí odborníci a – čo je najdôležitejšie – zákazníci. Odráža sa to v podobe rôznych ocenení aj v rýchlosti, akou sa míňa v showroomoch,“ povedal Glen Goold, hlavný konštruktér programu Focus spoločnosti Ford of Europe. „Ak vás považujú za najlepšieho v takomto konkurenčnom segmente, je to skutočne veľmi cenená pochvala.“

Suverénnu jazdu a pôžitok pre cestujúcich v úplne novom modeli Focus, ktorý bol vyvinutý po užšej spolupráci so zákazníkmi, uznávajú články a organizácie z celej Európy, vrátane ocenenia Auto roka 2019 v Chorvátsku, Fínsku a Českej republike.

Výhody pre firemných vodičov, vrátane optimalizovanej spotreby paliva vďaka sofistikovaným zážihovým motorom EcoBoost a vznetovým motorom EcoBlue, funkcii bezdrôtového nabíjania pre kompatibilné smartfóny a zabudovaného modemu FordPass Connect, sa premietli do podoby ocenenia Podnikateľské auto roka v Španielsku, ďalej ocenenia Kategória Benefit v hlasovaní Firemné auto roka 2018 v Českej republike a titulu Najlepšie malé/stredne veľké vozidlo v hlasovaní o Cenu firemných vozidiel vo Veľkej Británii.

Nový Focus zvíťazil v kategórií a získal ocenenie Víťaz triedy kompaktov v hlasovaní Auto Zeitung Auto Trophy 2018 v Nemecku a ocenenie Najlepšie rodinné auto v hlasovaní o cenu Škótske auto roka 2018.

Focus je jedno zo siedmich vozidiel, ktoré sa dostali do užšieho výberu v hodnotení Európske auto roka, ktoré sa bude odovzdávať v marci 2019 a je tiež finalistom súťaže Auto roka 2019 na Slovensku, ktorej víťaza oznámia koncom januára 2019.

Nový Focus prichádza s väčším priestorom v interiéri v kombinácii s mimoriadne kvalitnými materiálmi a precíznym remeselným spracovaním. Ponúka najsofistikovanejšiu paletu technológií asistencie vodičovi v histórii značky Ford, vrátane adaptívneho tempomatu s funkciou Stop & Go, funkcie rozpoznávania dopravných značiek a udržiavania v strede jazdného pruhu pre bezproblémovú jazdu v hustej premávke. Vo výbave je napr. aj projekčný displej.
Model Focus už skôr v tomto roku získal maximálne ocenenie 5 hviezdičiek pri hodnotení bezpečnosti od nezávislej organizácie Euro NCAP – ako jedno z prvých vozidiel, ktoré získali najvyššie hodnotenie podľa nových, prísnejších testovacích protokolov Euro NCAP.

 

Prečítajte si aj

Back to top button