Motorizmus

Ďalšia veľká objednávka vozidiel DAF 540 ťahačov DAF XF pre Hegelmann Transporte Group

Renomovaná medzinárodná prepravná spoločnosť Hegelmann Transporte Group rozširuje svoj autopark o 540 ťahačov DAF XF. Spoločnosť, ktorá má sídlo na juhu Nemecka, objednala nové ťahače XF 480 FT Super Space Cab. Ich dodávky budú realizované v priebehu rokov 2019 a 2020.

Pre spoločnosť DAF Trucks ide už o tretiu veľkú objednávku v krátkom časovom období – po 400 nákladných vozidiel pre spoločnosť Renew, zaoberajúca sa odpadovým hospodárstvom, a 1 500 vozidiel, ktoré objednala prepravná spoločnosť Girteka Logistics .

Spoločnosť Hegelmann Transporte, založená v roku 1998, sa špecializuje na prepravné služby typu „just-in-time“, ktoré poskytuje firmám podnikajúcim v automobilovom a potravinárskom priemysle. Spoločnosť Hegelmann má 4 000 zamestnancov, 2 000 súprav nákladných vozidiel a návesov a jej pôsobnosť siaha od Algarve až po čínskej hranice. Sídlo spoločnosti sa nachádza v meste Karlsdorf-Neuthard blízkosti Stuttgartu.

Maximálna prevádzkyschopnosť, najlepšie návratnosť
„Úspešná realizácia našej stratégie medzinárodného rastu vyžaduje maximálnu prevádzkyschopnosť a maximálny možný zisk z každého kilometra,“ uvádza Siegfried Hegelmann, jeden z dvoch vlastníkov rodinnej firmy. „A práve spoločnosť DAF to chápe lepšie ako kto iný. Jej cieľom je náš zisk – a vďaka tomu je pre nás DAF ideálnym partnerom. „

Podľa vodičov patrí DAF na piedestál
Spoločnosť Hegelmann už skôr nasadila viac ako 100 nákladných vozidiel poslednej generácie XF, ovenčené titulom International Truck of the Year 2018. Vodiči si pochvaľujú komfort a priestrannosť kabíny Super Space Cab aj vynikajúce jazdné vlastnosti, ktoré sú s najvyšším modelom DAF neodmysliteľne spojené. „V súčasnosti je veľký nedostatok dobrých vodičov, takže aj tieto faktory veľkou mierou prispeli k nášmu rozhodnutiu opäť si zaobstarať vozidla DAF XF,“ hovorí Siegfried Hegelmann.

Bezkonkurenčná spotreba paliva Novo objednané nákladné vozidlá sú vybavené prediktívnym tempomatom (PCC), systémom varovania pred opustením jazdného pruhu (LDWS), systémom núdzového brzdenia (AEBS) a adaptívnym tempomatom (ACC). Tieto systémy zabezpečujú maximálnu úroveň komfortu a bezpečnosti. Motor PACCAR MX-13 s výkonom 355 kW/483 k poskytuje vynikajúci výkon pri bezkonkurenčné spotrebe paliva.

Viac ako 1 100 servisných miest
Servisné intervaly bežnej údržby sú u vozidiel DAF XF až 200 000 km, pričom údržbu zabezpečuje sieť viac ako 1 100 servisov DAF po celej Európe. Spoločnosť navyše uzatvorila zmluvy na servis a údržbu DAF MultiSupport, ktoré sú zárukou skvelej starostlivosti o vozidlá a vďaka tomu aj optimálnej prevádzkovej dostupnosti vozidiel.

Prečítajte si aj

Back to top button