Motorizmus

Historicky najvýkonnejšia dodávka Ford Transit Custom Sport

S novou, prepracovanou verziou 2,0-litrového vznetového motora Ford EcoBlue s výkonom 185 koní sa model Transit Custom Sport stane najvýkonnejšou dodávkou v histórii. Na trh sa dostane v polovici roku 2019.

Okrem zvýšenia výkonu o 9 % a krútiaceho momentu na úrovni 415 Nm pre citlivejší výkon môžu zákazníci modelu Transit Custom Sport využívať aj výhody zdokonalenej konektivity vďaka technológii zabudovaného modemu FordPass Connect.

„Každý sa neuspokojí so štandardnou bielou dodávkou: Dodávky Ford z radu Sport sú príťažlivé pre zákazníkov, ktorí chcú vyniknúť a zároveň požadujú odolný a schopný charakter, vďaka čomu je rodina modelov Transit najpredávanejšia,“ povedal Hans Schep, generálny riaditeľ oddelenia úžitkových vozidiel spoločnosti Ford of Europe. „Okrem toho, že zmodernizované dodávky Sport ponúkajú atraktívny štýl, sú citlivé a skvele vybavené pokročilými technológiami na asistenciu vodičovi.“

Predaj modelu Transit Custom Sport vzrástol v roku 2018 v porovnaní s predchádzajúcim rokom o 58 percent a predalo sa 4 402 dodávok. Spoločnosť Ford dosiahla v roku 2018 najlepší výsledok predaja úžitkových vozidiel za 25 rokov, keď v 20 európskych krajinách predala 380 900 úžitkových vozidiel, čo znamená, že každý deň predala viac ako 1 000 dodávok.

Vyšší výkon pre Transit Custom Sport
Súčasťou štandardnej výbavy modelu Transit Custom Sport je 2,0-litrový motor EcoBlue s výkonom 185 koní. Využíva pokročilé vysokotlakové vstrekovanie paliva, konštrukciu s nízkym trením a prepracované turbodúchadlo s nízkou zotrvačnosťou, ktoré zaisťuje výkon v širšom spektre otáčok.

Zákazníci si môžu vybrať šesťstupňovú manuálnu alebo šesťstupňovú automatickú prevodovku SelectShift. Emisie CO2 sa očakávajú na úrovni 151 g/km a spotreba paliva 6,9 l/100 km. Okrem 17- alebo 18-palcových zliatinových diskov kolies dodávka zaujme výraznou dvojicou športových pruhov a súpravou výrazných doplnkov pre karosériu, vrátane bočných prahov, rozšírených blatníkov a nárazníkov, vonkajších spätných zrkadiel a kľučiek dverí nalakovaných vo farbe karosérie, aby upútala pozornosť na každom kroku. Športový štýl dopĺňa aj čiastočne kožené čalúnenie interiéru Ebony, vrátane sedadiel v druhom alebo treťom rade (ak sú vo výbave).

Zákazníci, ktorí sa rozhodnú pre rad dodávok Transit Custom Sport, si môžu zvoliť zo širokej ponuky karosárskych verzií, vrátane modelov van, kombi a double-cab-in-van s krátkym aj dlhým rázvorom. Jazdné vlastnosti boli optimalizované vďaka jedinečným technickým parametrom podvozka, ktorý zaisťuje citlivejšie riadenie, dokonalejšiu manévrovateľnosť a agilné, pohotové ovládanie vozidla.

Technológia zabudovaného modemu FordPass Connect dopĺňa systém komunikácie a zábavy Ford SYNC 3 ako prvok štandardnej výbavy modelov Transit Custom Sport. Vozidlo sa môže premeniť na WiFi hotspot až pre 10 zariadení. Transit Custom Sport je možné vybaviť aj rozšírenou súpravou pokročilých asistenčných technológií pre vodiča, vrátane aktívneho parkovacieho asistenta, adaptívneho tempomatu s inteligentným obmedzovačom rýchlosti, pomocníka pre zachovanie stopy v jazdnom pruhu a systému monitorovania mŕtveho uhla, ktorý teraz podporuje aj prívesy s dĺžkou do 10 metrov.

Prečítajte si aj

Back to top button