Motorizmus

Opel Insignia je „All-Wheel Drive Car Of The Year 2019“

Opel Insignia so svojim vyspelým pohonom všetkých kolies je „All-Wheel Drive Car Of The Year 2019“ (Automobil roka s pohonom všetkých kolies 2019).

Vlajkovú loď Opel čitatelia mesačníka Auto Bild Allrad zvolili za víťaza kategórie automobilov do 40 000 €. Opel Insignia zopakoval úspech kompaktného bestsellera v segmente SUV Opel Mokka, ktorý bol v minulosti dvakrát za sebou zvolený za automobil roka s pohonom všetkých kolies.

„Ďakujeme dobre informovaným čitateľom magazínu Auto Bild Allrad za ich ocenenie,“ povedala Christina Herzog, marketingová riaditeľka Opel Deutschland pri slávnostnom preberaní ceny v Berlíne. „Náš Opel Insignia umožňuje angažovanú jazdu a poskytuje najvyššiu bezpečnosť, predovšetkým s vyspelým systémom pohonu všetkých kolies. Tento prestížny titul potvrdzuje, že čitatelia a zákazníci to vidia rovnako.“

Modelový rad Opel Insignia – z ktorého sa doteraz predalo viac ako milión kusov – predstavuje výhodnú voľbu rovnako pre rodiny ako aj pre flotilových zákazníkov. Aktuálnu generáciu modelového radu Insignia tvorí limuzína Grand Sport, kombi Sports Tourer, kombi so zvýšenou svetlou výškou a pohonom všetkých kolies Country Tourer a špičkový športový model Insignia GSi (spotreba paliva podľa NEDC Insignia GSi s motorom 154 kW (210 k) BiTurbo diesel a 8-stupňovou automatickou prevodovkou: Mesto 9,6 l/100 km, mimo mesta 5,6 l/100 km, kombinovaná 7,1 l/100 km, kombinované emisie CO2 186-187 g/km; spotreba paliva podľa WLTP : kombinovaná 7,4-7,8 l/100 km, kombinované emisie CO2 193-204 g/km).

Športový podvozok modelu Insignia GSi umožňuje mimoriadne dynamické jazdné vlastnosti. Významne k nim prispieva aj vynikajúca trakcia, ktorá je zásluhou systému pohonu všetkých kolies s funkciou torque vectoring. Pri tomto systéme high-tech klasický diferenciál zadnej nápravy nahrádzajú dve elektronicky ovládané multilamelové spojky, ktoré aktívne rozdeľujú krútiaci moment na zadné kolesá podľa momentálnej jazdnej situácie.

Anketa „All-Wheel Drive Car Of The Year“ organizovaná skupinou Auto Bild má 10 kategórií vozidiel. Odborníci vyberajú modely prichádzajúce do úvahy, za ktoré potom hlasujú čitatelia. Každý respondent má jeden hlas pre každú kategóriu, ktorý odovzdáva na internetovej stránke www.autobild.de. O víťazovi každej kategórie tak rozhodujú iba hlasy čitateľov.

Prečítajte si aj

Back to top button