Motorizmus

Nová flotila Sprinterov pre AVIS SLOVENSKO

Sieť autopožičovní AVIS pôsobiacich na Slovensku rozširuje ponuku vozidiel o 100 kusov nových skriňových dodávkových vozidiel Mercedes-Benz Sprinter 314 CDI.

„Objednávku tejto série vozidiel Sprinter považujem za jeden z vrcholov našej dlhoročnej spolupráce, ktorá sa začala ešte v roku 2015. Ide o umocnenie synergie dvoch celosvetových značiek, vďaka ktorej majú možnosť zákazníci vyskúšať unikátnosť nového Sprintera. Ten už tradične na trh prináša inovácie umožňujúce nielen znižovať náklady na prevádzku, ale aj minimalizovať záťaž vodičov s využitím bezpečnostných a jazdných asistentov a tým zvyšovať efektivitu a ekonomiku prevádzky. Mnohí naši zákazníci tvrdia, že pri šoférovaní Sprintera majú pocit ako by šoférovali osobné auto a to nielen z hľadiska manévrovania s vozidlom, ale aj z hľadiska komfortu a ergonómie ovládania. Preto verím, že aj zákazníci spoločnosti AVIS SLOVENSKO ocenia výnimočné vlastnosti, ktoré prináša značka Mercedes-Benz do segmentu úžitkových vozidiel“, dodal na margo tejto významnej udalosti Ján Novotný, vedúci predaja úžitkových vozidiel spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia.

„Veľmi sa tešíme, že sa spoločnosť AVIS SLOVENSKO opäť rozhodla práve pre značku Mercedes-Benz. Je to potvrdením vzájomnej dôvery a zároveň naším záväzkom poskytovať služby na najvyššej úrovni“, uviedol Stephan Moebius, generálny riaditeľ Mercedes-Benz Slovakia, ktorý symbolicky odovzdal kľúč od novej flotily hviezdnych transportérov Jurajovi Šulhaňovi, obchodný riaditeľ spoločnosti AVIS SLOVENSKO, ktorý dodal: „Nové vozidlá Sprinter presviedčajú svojou variabilitou, spoľahlivosťou a vysokou úžitkovou hodnotou. Ich všestrannosť pokrýva rozmanité požiadavky našich zákazníkov. Bohato vybavné vozidlá prinesú nevýdaný komfort a tým nastavia nový vysoký standard v oblasti prenájmu úžitkových vozidiel.“ Tento segment tvorí dôležitú súčasť ponuky požičovne automobilov AVIS SLOVENSKO. Využívajú ich súkromné osoby aj podnikatelia na rôzne účely a ich využívanie považujú za výhodnejšie než nákladné taxi.

Vozidlá poháňa naftový motor s označením 314 CDI a automatická prevodovka 7G-TRONIC PLUS posiela výkon 105 kW (143 k) pri 3 800 ot./min. na zadné kolesá. Motor s objemom 2 143 cm3 zo štyroch valcov k tomu dodáva krútiaci moment 330 Nm dostupný od 1 200 do 2 400 ot./min. Vozidlo so štandardnou dĺžkou (5 932 mm) a s vysokou strechou (2 635 mm) pritom ponúka ložnú plochu 5,539 m2 a do skrine s dvojitými zadnými dverami, ktoré sa dajú roztvoriť až po boky vozidla a bočnými posuvnými dverami na pravej strane možno naložiť až 11 m3 tovaru. Užitočné zaťaženie predstavuje 1 216 kg. Celková prípustná hmotnosť je 3 500 kg teda vodičom stačí vodičské oprávnenie skupiny B.

Vodič a posádka majú k dispozícii bohatú výbavu, čo robí z vozidla Mercedes-Benz Sprinter v ponuke autopožičovne AVIS SLOVENSKO príťažlivého spoločníka. Sériová výbava zahŕňa okrem iného pevnú deliacu stenu medzi kabínou a nákladovým priestorom, elektricky nastaviteľné a vyhrievané spätné zrkadlá, adaptívne brzdové svetlo, dvojité predné sedadlo spolujazdca, asistent bočného vetra, komunikačný modul LTE pre digitálne služby a asistent automatického riadenia osvetlenia. Príplatková výbava obsahuje aj poloautomatickú klimatizáciu TEMPMATIC, multimediálny systém MBUX so 7-palcovou obrazovkou, navigáciu, združený prístroj s farebným displejom, tempomat, parkovací pilot s cúvacou kamerou, opierku ruky pre vodiča či predprípravu pre montáž ťažného zariadenia. Vozidlá tak pomôžu zákazníkom, aby sa aj s nákladom dostali do cieľa svojej cesty včas, komfortne a predovšetkým bezpečne.

Nový Sprinter prináša aj nové riešenia prepojenia Mercedes PRO connect, ktoré predstavujú dokonalý základ pre všetky požiadavky v oblasti logistiky a prepravy – od komplexného manažmentu veľkého vozového parku až po vozový park v malých podnikoch. Mercedes PRO connect poskytuje vysokú mieru transparentnosti, kontroly a podpory pre ešte efektívnejšie organizovanie pracovného dňa. Zahŕňa oblasti ako optimalizovaná podpora, vylepšená navigácia, zjednodušená komunikácia s autoparkom, digitalizované záznamy, efektívne manažovanie autoparku, efektívna analýza štýlu jazdy, mobilné ovládanie vozidla a dátové rozhranie pre transportéry Mercedes-Benz. Nový Sprinter sa tak stáva súčasťou internetu vecí.

Viac ako 3,4 milióna predaných vozidiel z predchádzajúcich dvoch generácii je dôkazom toho, že sa jedná o vozidlo plniace široké spektrum nárokov z rôznych odvetví. Najnovšia generácia množstvo variantov ešte zvýšila a to až na 1 700. Tie sú tvorené kombináciami prevedení: skriňová dodávka, Tourer, valník, šasi, autobus alebo kabína vodiča s motorom ako druh nadstavby, tri koncepcie náhonu – prvýkrát na želanie aj s náhonom na predné kolesá, rôzne prevedenia kabíny, rôzna dĺžka nadstavby, nosnosť či výška ložného priestoru.

Požičovňa AVIS vznikla v roku 1946 v Spojených štátoch. Pri jej zrode stál pilot amerického letectva Warren Avis, ktorý začal prenajímať vozidlá (na začiatku tri) na letisku neďaleko Detroitu. Medzinárodná požičovňa automobilov AVIS je v súčasnosti najväčšia svojho druhu na svete. Využíva cez päť a pol tisíc pobočiek vo viac ako 165 krajinách sveta.

Na Slovensku založil AVIS (v novembri 1996) Vladimír Orth – generálny riaditeľ, ktorý spoločnosť viedol k dnešnej podobe, kde sa AVIS môže pýšiť rozsiahlou flotilou vozidiel, rozmanitou štruktúrou kategórii vozidiel a nadštandardnou úrovňou služieb. Spektrum jej služieb sa pritom okrem iného, obdobne ako vo svete, rozšírilo aj o prenájom nákladných a dodávkových vozidiel, luxusných vozidiel či operatívny lízing. Slovenská sieť AVIS s 22 pobočkami dnes pokrýva prakticky celé územie krajiny. 

Prečítajte si aj

Back to top button