Motorizmus

Nový Citan bude vyvinutý nanovo, alianciou

Mercedes-Benz chce dôsledne pokračovať vo svojom pôsobení v segmente malých vanov a v tejto súvislosti bolo rozhodnuté o nástupcovi mestskej dodávky Citan, ktorá patrí do produktového portfólia Mercedes-Benz Vans – vrátane plne elektrického variantu. Vozidlo opäť vznikne zo spolupráce s Renault-Nissan-Mitsubishi.

„Nový Citan bude úplne nanovo vyvinutý a od prvého okamihu jasne rozpoznateľným vozidlom Mercedes-Benz. Nasledujúcej generácii modelu dáme typickú identitu zodpovedajúcu značke,“ hovorí Marcus Breitschwerdt, vedúci Mercedes-Benz Vans.

Divízia Mercedes-Benz Vans ponúka model Citan od roku 2012. Koncept vozidla s kompaktnými vonkajšími rozmermi a dostatkom priestoru v interiéri je ideálny pre rôzne použitia v meste. Najmä v rastúcej oblasti služieb mobility na požiadanie bude nástupca Citanu ešte zaujímavejšou možnosťou.

Základnými kameňmi jeho úspechu sú vysoká funkčnosť, variabilita a hospodárnosť, ako aj jeho komplexné bezpečnostné vybavenie a vysoký jazdný komfort. S nasledovnou generáciou Citanu pokračujú spoločnosti Daimler AG a Renault-Nissan-Mitsubishi v strategickej spolupráci, ktorá trvá už deväť rokov.

Prečítajte si aj

Back to top button