Motorizmus

Benzina má na Slovensku už 10 čerpacích staníc, z toho dve samoobslužné

Benzina uzatvára rok svojho obnoveného pôsobenia na slovenskom trhu. Na Slovensku má už desať čerpacích staníc. Motoristi môžu čerpať palivá Efecta a Verva v Malackách, Holiciach pri Dunajskej Strede, Lužiankach pri Nitre, Šelpiciach pri Trnave, Šuranoch pri Nových Zámkoch, Strečne, Tesárskych Mlyňanoch a Senci. Ďalšie dve stanice sú samoobslužné. Nachádzajú sa v Banskej Bystrici a Košiciach a budú uvedené do prevádzky v nasledujúcich týždňoch.

„Uzatvárame prvý rok nášho pôsobenia na Slovensku. Sme radi, že sme splnili náš plán mať desať čerpacích staníc. Stále však platí, že dôležitejšie ako vysoké tempo rozvoja je pre nás dodržanie naplánovaného obchodného modelu,“ hovorí Tomasz Wiatrak, predseda predstavenstva skupiny Unipetrol, do ktorej patrí aj Benzina, a dodáva: „V budúcom roku budeme v rozširovaní počtu čerpacích staníc pokračovať. Zameriame sa tiež na modernizáciu interiérov a rozširovanie sortimentu tovaru a služieb na existujúcich staniciach.“

Čerpacie stanice Benziny ponúkajú kompletný sortiment kvalitných aditívovaných palív Efecta 95 a Efecta Diesel s čistiacim účinkom aj prémiových palív Verva 100 a Verva Diesel zameraných na výkon motora. K tomu si môžu motoristi dopriavať obľúbené hotdogy a skvelú kávu. V budúcom roku ponuku rozšíri rýchle občerstvenie Stop Cafe.

Dve samoobslužné čerpacie stanice Benzina v Banskej Bystrici a Košiciach budú uvedené do prevádzky v nasledujúcich týždňoch a na začiatku budúceho roka prejdú kompletnou rekonštrukciou do nového konceptu Benzina Expres. Aj tu bude vodičom k dispozícii kompletný sortiment kvalitných aditivovaných palív Efecta a Verva.

Benzina sa rozhodla pre návrat na Slovensko po 15 rokoch. Samotná značka vznikla už v roku 1958 vo vtedajšom Československu. Po roku 1989 prešla Benzina v rámci privatizácie do súkromných rúk a právo na používanie svojej značky na slovenskom trhu dočasne stratila. Benzina sa na Slovensko vracia ako líder českého trhu, kde prevádzkuje najširšiu sieť 413 čerpacích staníc a podľa objemu predaných pohonných hmôt ovláda štvrtinu trhu. Benzina je súčasťou medzinárodnej skupiny Orlen, ktorá v piatich krajinách (Poľsko, Nemecko, Česko, Litva a Slovensko) prevádzkuje bezmála tri tisíce čerpacích staníc. Rovnako ako materská spoločnosť ORLEN je Benzina synonymom modernosti, dôvery, výhodnosti, širokej ponuky a vysokej kvality výrobkov a služieb.

Prečítajte si aj

Back to top button