Cestná doprava

Ukáž, ako riadiš a vyhraj nové vozidlo Scania v hodnote 100 000 EUR

Spoločnosť Scania pripravila pre vodičov nákladných vozidiel všetkých vekových kategórií súťaž Scania Driver Competitions (SDC) 2018-19. Od 7. novembra 2018 sa môžu vodiči na webe www.scania.sk/sdc registrovať do vedomostného on-line testu. Na základe odpovedí vyberieme 7 najlepších, ktorí sa kvalifikujú do slovenského národného finále. To sa uskutoční 20. apríla 2019.

„Spoločnosť Scania sa snaží poskytovať udržateľné dopravné riešenia a veľký dôraz kladie tiež na samotných vodičov,“ uvádza Erik Ljungberg, senior viceprezident a vedúci oddelenia vzťahov so zákazníkmi v spoločnosti Scania.

Pre spoločnosť Scania je vodič tým najdôležitejším faktorom pre bezpečnosť cestnej prevádzky a hospodárnosť dopravy. Súťaž SDC kladie najväčší dôraz na životné prostredie, bezpečnosť a úsporu paliva, a zároveň sa snaží prilákať ďalšiu generáciu nových vodičov. „Vždy sme sa usilovali o usporiadanie súťaže, v ktorej si zmerajú vodiči svoje zručnosti, ktoré sú dôležité pre povolanie v odbore dopravy. Úspora paliva, bezpečnosť a manévrovanie sú presne tie schopnosti, ktoré musí víťaz zvládnuť, aby mohol tiež zdolať samotné európske finále Scania Driver Competitions,“ dodáva Erik Ljungberg.

Pre tento ročník bola odstránená veková hranica, kvôli ktorej sa mohli predtým do súboja zapojiť len tí, ktorí mali maximálne 35 rokov. Teraz tak môžu zmerať svoje zručnosti všetci vodiči nákladných vozidiel bez ohľadu na ich vek.

Ďalšou novinkou je, že do národného finále sa už kvalifikovalo 8 najlepších vodičov zo súťaže Scania CO2NTROL CUP 2018. Hodnotení boli po dobu 3 mesiacov prostredníctvom dát z portálu Scania Fleet Management (FMS) a údajov z vozidla (Scania Driver Support).

Pretože sa v národnom finále stretne celkom 15 vodičov, zostáva ešte obsadiť 7 miest. Od 1. novembra 2018 sa môžu vodiči na stránke www.scania.sk/sdc registrovať do on-line vedomostného testu. Na základe odpovedí potom vyberieme práve sedmičku najlepších. Národné finále sa uskutoční 20. apríla 2019 v Scania Senec. Víťaz postúpi do európskeho finále vo Švédsku, v ktorom bude mať šancu bojovať o 100.000,- EUR určených na nákup nového vozidla značky Scania.

Účastníci veľkého finále budú musieť preukázať svoje zručnosti v oblasti defenzívnej a úspornej jazdy, kontroly vozidla pred jazdou, zaistenia nákladu, likvidácie požiaru a prvej pomoci. „Tieto úlohy budú ťažké dokonca i pre skúsených vodičov. Scania odmeňuje ich presnosť a dobrý úsudok,“ hovorí Ljungberg. Európske finále sa bude konať vo Švédsku, v Södertälje, dňa 25. mája 2019.

Prečítajte si aj

Back to top button