Cestná doprava

Kartou DKV zaplatia vodiči už na viac ako 50 000 čerpacích staniciach

DKV Euro Service, celoeurópsky poskytovateľ služieb pre dopravcov, systematicky rozširuje svoju sieť čerpacích staníc v Európe, ktoré prijímajú jeho karty.

„Kým pred desiatimi rokmi mohli naši zákazníci používať kartu DKV na približne 31-tisíc čerpacích staniciach, tento rok sa počet čerpačiek, ktoré umožňujú využiť komfortný a praktický spôsob bezhotovostnej úhrady za tovar a služby zvýšil na viac ako 50 000 čerpacích staníc v 42 európskych krajinách, „konštatuje Ondřej Pavlík, regionálny riaditeľ DKV Euro Service pre východnú Európu.

Aktuálne došlo k rozšíreniu akceptačnej siete karty DKV predovšetkým v Taliansku, Švajčiarsku, Rakúsku a Poľsku. V Taliansku tento rok pribudlo viac ako 200 čerpacích staníc značky Eni, čím sa počet partnerských čerpacích staníc DKV zvýšil na 7 407. Vo Švajčiarsku začalo platbu kartou DKV akceptovať 175 čerpacích staníc Tamoil.

Zákazníci DKV tak majú v alpskej krajine k dispozícii celkom 500 čerpacích staníc. V Rakúsku sa k sieti DKV pripojilo 77 čerpacích staníc A1 s veľmi kvalitnými palivami za atraktívne ceny. Rakúska sieť DKV má teraz celkom 1 411 staníc, čo je viac ako 50 percent všetkých čerpacích staníc na rakúskom trhu. V Poľsku sa sieť čerpacích staníc pre užívateľov karty DKV tento rok rozrástla o 120 staníc značiek Lotos, Moya, Uniwar, Citronex a Eko Tank, umiestnených predovšetkým v strategických lokalitách na všetkých dôležitých dopravných uzloch. Poľská sieť DKV zahŕňa celkom 4 141 čerpacích staníc.

Na Slovensku a v Českej republike akceptuje platby kartou DKV takmer 1 400 čerpacích staníc. Aktuálne sa akceptačná sieť rozšírila o sedem čerpacích staníc Benzinol, ktoré sa nachádzajú predovšetkým na severe a západe Slovenska. „DKV sa v posledných rokoch snaží do svojej siete zaraďovať predovšetkým čerpacie stanice, ktoré štandardne ponúkajú palivá za nízke ceny alebo pri platbe kartou DKV účtujú nižšie ceny ako stojanové,“ vysvetľuje O. Pavlík. Úzka spolupráca s niektorými reťazcami umožňuje zákazníkom DKV čerpať palivá za výhodnú jednotnú cenu, ktorá je garantovaná na týždeň vopred.

Prečítajte si aj

Back to top button