Cestná doprava

CVC Capital Partners Fund VII schválil prevzatie menšinového podielu v spoločnosti DKV Mobility Services Group

Investičný fond CVC Capital Partners Fund VII (CVC) podpísal v týchto dňoch zmluvu o prevzatí 20-percentného podielu v spoločnosti DKV MOBILITY SERVICES Group (DKV).

Rodinní akcionári, ktorí boli doteraz jedinými vlastníkmi DKV, zostanú po realizácii transakcie aj naďalej s 80 percentami väčšinovými majiteľmi spoločnosti. Obe zmluvné strany sa dohodli, že cena transakcie nebude zverejnená. Transakcia musí byť schválená príslušnými regulačnými úradmi a jej dokončenie sa očakáva v prvom štvrťroku 2019.

DKV je jedným z vedúcich poskytovateľov služieb s bezhotovostnou úhradou pre komerčnú nákladnú dopravu a prepravu osôb, mýtnych služieb a ďalších služieb v oblasti mobility. Spoločnosť ponúka svojim 170 000 zákazníkom vo viac než 40 európskych krajinách najväčšiu dodávateľskú sieť s viac ako 72 000 akceptačnými miestami. Spoločnosť DKV dosiahla v roku 2017 v Európe výnosy 7,2 miliardy eur a zamestnáva približne 1 000 pracovníkov. Spoločnosť DKV sa od svojho založenia v roku 1934 stala vedúcim poskytovateľom služieb v oblasti mobility s mnohými oceneniami. Zákazníci aktívne využívajú viac ako 3,1 milióna palivových kariet a palubných jednotiek OBU.

CVC podporí v úzkej spolupráci s väčšinovými vlastníkmi a manažmentom spoločnosť v ešte rýchlejšej realizácii úspešnej rastovej stratégie. Medzi strategické priority bude patriť ďalšia digitalizácia obchodného modelu spoločnosti DKV a rozširovanie ponuky služieb. Veľkým prínosom pre DKV bude podnikateľské know-how a rozsiahla medzinárodná sieť spoločnosti CVC.

Spoločnosť CVC nadviazala v uplynulých rokoch partnerstvá s mnohými rodinnými podnikateľmi a zakladateľmi rodinných firiem a prostredníctvom fondov CVC Funds investuje do ich spoločností. Dôkazom tohto prístupu je pozoruhodné portfólio fondov CVC v Nemecku: zakladatelia a rodinní akcionári majú v spoločnostiach Douglas a Tipico aj naďalej svoje podiely. Spoločnosť CVC navyše nedávno uzavrela strategické partnerstvo s rodinou Messerovcov cieľom vytvoriť globálneho lídra v odvetví priemyselných plynov.

UniCredit a Commerzbank vystupujú v transakcii ako finanční poradcovia rodinného akcionára, Taylor Wessing je právnym poradcom. Spoločnosť CVC poverila finančným poradenstvom banku Royal Bank of Canada a právnym poradenstvom spoločnosť Gorge.

Prečítajte si aj

Back to top button