Cestná doprava

Chladiarenske návesy Kögel Cool – kvalita PurFerro

Nemecký výrobca návesov Kögel má dlhodobo vo svojom portfóliu aj chladiarenské návesy pre prepravu skaziteľného tovaru. Rad Cool neustále prechádza inováciami.

Chladiarenský náves Kögel Cool – PurFerro má hliníkové dno, táto konštrukcia znižuje prenos hluku pri nakládke/vykládke tovaru. Toto zníženie hluku uľahčuje vykonávanie mestskej a prímestskej distribúcie mimo regulovaného pracovného času prevádzok. Jednoduchšie čistenie dna tohto chladiarenského návesu zlepšuje úroveň hygieny.

Bezproblémové umytie hliníkovej podlahy v súlade s hygienickými požiadavkami navyše zabraňuje prieniku vlhkosti do nosných častí podvozku, čo výrazne predlžuje životnosť a zvyšuje hospodárnosť návesu s chladiarenskou nadstavbou. Samozrejmosťou je dodržiavanie metodiky HACCP na zabezpečenie ochrany zdravia spotrebiteľov pri kontrole potravín s kontrolovanou teplotou v rámci medzinárodného obehu tovaru.

Chladiarenský náves Kögel Cool – PurFerro Quality vyhovuje prísnym požiadavkám predpisov ATP-FRC. Portál z ušľachtilej ocele, ktorý uľahčuje údržbu a opravy, je vybavený jednoducho vymeniteľným, optimalizovaným štvornásobným profilovým tesnením dverí a ľahko výmennými hliníkovými závesmi.

Chladiarenská nadstavba so zlepšenou izoláciou
Izotermické panely chladiarenského návesu Kögel Cool – PurFerro sú vybavené zdokonalenou, vysoko kvalitnou a účinnou penovou izoláciou s nulovým obsahom fluorovaných a chlórovaných uhľovodíkov. Povrch silných oceľových krycích vrstiev, ktorých vnútorná strana je pokrytá fóliou z tvrdého PVC, je ľahko udržovateľná.

Steny Náves Kögel Cool – PurFerro quality sa dodáva v dvoch základných variantoch – univerzálne chladiarenské s hrúbkou bočných stien 45 milimetrov a druhú pre mraziarenskú prepravu s hrúbkou stien 60 milimetrov, dno má hrubku 125 milimetrov. Zaručujú výrazne zlepšenú tepelnú priepustnosť (hodnota K).

Tento vysoký stupeň ochrany pred tepelnými vplyvmi znižuje spotrebu energie a súčasne šetrí náklady. Vďaka termálnej stálosti znižuje nielen energetickú náročnosť, ale aj emisie, ktoré vznikajú činnosťou chladiarenského agregátu. Povrchová vrstva KTL zaručuje trvalú ochranu proti korózii, rám vozidla chráni proti korózii nanokeramická technológia a povrchová vrstva KTL s následne naneseným lakom vytvrdeným UV žiarením.

Kögel sa celkovo zameriava na znižovanie energetických nárokov návesov. Zadné LED svetidlá Kögel LUXIMA sú integrované so senzormi kontroly priestoru pri nájazde k rampe. Sú zabudované do LED bloku zadných svetiel Kögel LUXIMA a držiaku RZ. Vďaka dverovému spínaču sa pri otvorení a zatvorení portálu rozsvieti alebo zhasne vnútorné osvetlenie podobne ako v chladničke.

V opcii má na prednej stene ukazovateľ informujúci o stave naplnenia palivovej nádrže pre chladiaci systém. Pre rýchle a spoľahlivé zaistenie nákladu má vodič voliteľne k dispozícii etážové a kotviace koľajnice, ktoré sú zapustené priamo v penovej izolácii stien. S 12-etážovými koľajnicami na každej bočnej stene môžete s vhodnými paletovými nosníkmi naložiť až 33 europaliet.

Chladiarenské návesy najvyššej triedy Cool dodáva spoločnosťou Kögel aj s rozmanitými prvkami individuálnou výbavou. Môžu byť vybavené deliacou priečkou umožňujúcou prevádzku v dvoch rôznych teplotných režimoch.

Do výbavy stále častejšie pribúdajú telematické moduly Kögel Telematics. Telematický balíček získava údaje o polohe v reálnom čase, stav pripojenia, dáta EBS, spínací kontakt dverí a samozrejme údaje zo snímačov teploty a zapisovače teploty.

Prečítajte si aj

Back to top button