Cestná doprava

FlixBus a TURANCAR ponúknu priame spojenie východného Slovenska a Mníchova i dopravu na letisko v Berlíne

Globálny poskytovateľ mobility FlixBus a slovenská spoločnosť TURANCAR nadviazali významnú spoluprácu v oblasti predaja už v priebehu februára tohto roka. Teraz ju rozširujú a zákazníkom chcú ponúknuť priame spojenie východného Slovenska a Mníchova i dopravu na nízkonákladové letisko Schönefeld v Berlíne. Nové spoje by mali začať jazdiť v máji. FlixBus v rámci týchto medzinárodných liniek pridá do svojej siete štyri nové mestá na Slovensku: Vrútky, Lučenec, Rimavskú Sobotu a Rožňavu.

„Sme radi, že môžeme ďalej rozvíjať regionálnu spoluprácu s partnerom TURANCAR k našej obojstrannej spokojnosti, a predovšetkým k spokojnosti zákazníkov. Pre nich teraz spoločne plánujeme rozšírenie ponuky pohodlného cestovania na Slovensku i do zahraničia,“ uvádza Pavel Prouza, riaditeľ FlixBusu pre Česko a Slovensko.

Nové autobusové spoje prepoja oblasť východného Slovenska s ďalšími regiónmi, najnovšie napríklad Gemer a Novohrad, s mestami ako sú Viedeň, Salzburg, Rosenheim a tiež Mníchov. Druhá trasa povedie cez Poprad, oblasť Liptova a Horné Považie do Českej republiky na Ostravsko, ďalej do poľskej Gliwice a zastaví sa aj na nízkonákladovom letisku Schönefeld v Berlíne, Berlín Südkreuz a ústrednej autobusovej stanici.

„Veríme, že nové medzinárodné spojenie privítajú nielen tí, ktorí chcú cestovať medzi jednotlivými mestami v rámci Slovenska. Atraktívne destinácie, ako sú Mníchov, Berlín alebo Viedeň, v rámci priameho spojenia určite oslovia veľa víkendových a letných turistov,“ dodáva Pavel Prouza.

Obe trasy z východného Slovenska – do Mníchova i do Berlína – sú dlhšie než 900 km a autobusy ich zvládnu za 15 hodín, z toho väčšinu času cestujú cez noc. Z Košíc smerom do Berlína spoje vyrazia päťkrát za týždeň vždy v pondelok, štvrtok, piatok, sobotu a nedeľu o 16:45, budú pokračovať cez Prešov, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Vrútky a Žilinu, kde zastavia o 21:05. Do cieľovej stanice v Berlíne dorazia ráno o 7:50.

Do Mníchova budú zelené autobusy jazdiť každý týždeň štyrikrát a to vo štvrtok, piatok, sobotu a nedeľu. Vyjdú z Prešova o 16:50, budú pokračovať cez Košice, Rožňavu, Rimavskú Sobotu, Lučenec, Zvolen, Nitru a Bratislavu, odkiaľ odídu tesne pred polnocou. Do Mníchova potom spoje dorazia o 7:50.

„S pravidelnou autobusovou a zájazdovou dopravou do zahraničia máme tridsaťročnú skúsenosť. Vďaka spolupráci s FlixBusom môžeme slovenským cestovateľom otvoriť dvere do ďalších európskych miest. My sa budeme snažiť, aby sme zákazníkom samotné cestovanie čo najviac spríjemnili,“ doplňuje Viliam Turan, majiteľ spoločnosti TURANCAR, ktorá bude na nových linkách jazdiť.

Samotné autobusy FlixBus zákazníkom ponúkajú vysoký komfort cestovania so všetkým, čo je pre pohodlnú cestu nutné – nabíjacími zásuvkami, extra miestom na nohy, dostatočným batožinovým priestorom a kvalitným Wi-Fi pripojením.
FlixBus vlani na Slovensku prepravil viac ako 660 000 cestujúcich, zastavuje v 32 slovenských mestách

Sieť autobusov FlixBus ponúka v Európe viac ako 350 000 denných spojení do 2 000 destinácií. Slovensko je k zelenej sieti pripojené od roku 2015. V roku 2018 FlixBus prepravil v rámci Slovenska a medzi SR a zahraničím viac ako 660 000 cestujúcich.

Zelený dopravca ďalej pracuje na rozvoji slovenskej dopravnej siete a spojením so zahraničím. Za posledné dva roky vzrástol počet slovenských miest, v ktorých FlixBus zastavuje, z 12 na 32 a počet samostatných zastávok FlixBusu zo 16 na 35. Len z Bratislavy vypraví dopravca za týždeň viac ako 760 autobusových spojov.

K významnému rozšíreniu ponuky autobusových spojení dostupných na stránkach FlixBusu došlo vo februári tohto roka vďaka nadviazaniu spolupráce práve so spoločnosťou TURANCAR. Do predajnej siete boli začlenené regionálne dopravné spojenia medzi Bratislavou a Topoľčanmi, Bratislavou a Banskou Bystricou, Bratislavou a Nitrou a medzi Banskou Bystricou a Prahou.

Slovenská spoločnosť TURANCAR bola založená v roku 1989 v Nitre pôvodne ako malá požičovňa áut a v tomto roku oslávi výročie. Okrem národnej i medzinárodnej linkovej dopravy sa zaoberá zájazdovou autobusovou dopravou, medzinárodnou kamiónovou prepravou, prevádzkuje cestovnú kanceláriu. Do portfólia spoločnosti patrí aj autorizovaný servis pre autobusy a nákladné vozidlá. Od roku 2014 sídli v novovybudovanom servisnom centre, ktoré patrí medzi najmodernejšie na Slovensku. V súčasnosti má viac ako 220 zamestnancov a patrí k významným zamestnávateľom v regióne.

Prečítajte si aj

Back to top button