Cestná doprava

Slovenské národné finále Scania Driver Competitions ovládol Eduard Straka

Eduard Straka zvíťazil v náročnom súboji tých najlepších vodičov z celého Slovenska.

V konkurencii ďalších 12 finalistov sa prebojoval až do finále, v ktorom porazil Petra Jurečka. Tridsaťtriročný Eduard Straka tak postúpil do európskeho finále Scania Driver Competitions, v ktorom môže získať 100 000 EUR na nové vozidlo značky Scania.

V sobotu, 6.apríla 2019, sa v areáli servisu Scania v Senci konalo národné finále súťaže Scania Driver Competitions. V ňom sa o víťazstvo a o postup do európskeho finále stretli najlepší vodiči zo súťaže Scania Co2ntrol Cup a postupujúci z online teoretického testu.

Finálový deň bol rozdelený na dve časti. V prvej čakali na vodičov tri disciplíny, ktoré dokonale preverili ich zručnosť a pohotovosť: Kontrola vozidla pred jazdou, Super „Z“ a Vodná výzva. Potom bolo vyhodnotenie výsledkov a zo všetkých finalistov postúpila do semifinále už len štvorica najlepších. Medzi nimi boli Peter Veselovský, Eduard Straka, Peter Jurečko a Milan Jakúbek.

Zatiaľ čo v predchádzajúcej časti absolvovali všetci disciplíny jednotlivo, teraz ich čakala v rámci tohoto záverečného súboja disciplína s názvom „Zhoď kráľa“ a priamy súboj jeden na jedného. Eduard Straka najskôr porazil Petra Veselovského a vo finále si potom poradil i s Petrom Jurečkom. Tridsaťtriročný vodič spoločnosti Danper s.r.o. tak postúpil do európskeho finále vo Švédsku, kde bude mať možnosť bojovať o 100 000 EUR na kúpu nového vozidla značky Scania.

„Nemôžem tomu stále uveriť. Do tejto súťaže som sa prihlásil, pretože som chcel zistiť, či vôbec mám na to, aby som o novú Scaniu bojoval,“ hovorí Eduard Straka. A dodáva: „Chcel by som spoločnosti Scania veľmi poďakovať za to, že nám dala šancu a usporiadala takúto akciu.“ Na stupňoch víťazov doplnil Eduarda Straku a Petra Jurečka ešte Milan Jakúbek, ktorý v dueli dvoch porazených semifinalistov porazil Petra Veselovského.

Vodičské zručnosti sú neoddeliteľnou súčasťou bezpečných, udržateľných a nákladovo efektívnych riešení prepravy. Scania Driver Competitions preto odmeňuje profesionálnych vodičov, ktorí vynikajú práve týmito schopnosťami. Scania Driver Competitions je s viac, ako 350 000 účastníkmi z celého sveta, tou najväčšou súťažou pre vodičov nákladných vozidiel.

Partnerom slovenského národného finále súťaže Scania Driver Competition bola spoločnosť Michelin a Würth.

Prečítajte si aj

Back to top button