Cestná doprava

Nenechávajte si registráciu do nového mýtneho systému v Česku na poslednú chvíľu, radí DKV

Spoločnosť DKV Euro Service, popredný poskytovateľ služieb pre dopravcov, sa intenzívne pripravuje na zmeny v systéme českého mýta. V priebehu dvoch mesiacov, od 1. októbra do 30. novembra, bude potrebné zaregistrovať všetky vozidlá nad 3,5 tony do nového mýtneho systému a vybaviť ich palubnými jednotkami.

„Jedná sa o časovo a administratívne náročný proces. Flotily s väčším počtom vozidiel musia rátať s mnohými hodinami administratívnej práce v biznisovo najnáročnejšej časti roku. Odporúčame sa na zmeny včas pripraviť a predovšetkým nájsť spôsob, ktorý celý proces zefektívni,“ hovorí Lukáš Ondráček, riaditeľ českej a slovenskej pobočky DKV Euro Service.

DKV poskytuje už mnoho rokov komplexné riešenia v správe mýta. „Vďaka know-how a skúsenostiam so spúšťaním väčšiny európskych mýtnych systémov vieme, čo dopravcovia očakávajú. Dokážeme im preto poskytnúť efektívnu pomoc so zmenou registrácie a výmenou palubných jednotiek potrebných na prevádzku vozidiel na spoplatnených českých cestách a diaľniciach,“ dopĺňa Ondráček.

Okrem jednoduchej registrácie ušetrí prevádzkovateľom vozidiel čas a náklady aj efektívne plánovanie ciest s ohľadom na výdavky za pohonné hmoty a mýtne poplatky. Zákazníci DKV veľmi oceňujú aj prehľadné a ekonomicky výhodné vyúčtovanie mýta z takmer 30 krajín.

Mýtny systém sa od 1.12.2019 mení z doterajšieho mikrovlnného na satelitný systém. Keďže palubné jednotky spoločnosti Kapsch, ktorá do tohto termínu ešte bude prevádzkovať mikrovlnný systém, nedokážu spolupracovať so satelitnou technológiou, je nutná výmena všetkých palubných jednotiek. Novým prevádzkovateľom českého mýta bude konzorcium firiem SkyToll a CzechToll.

Prečítajte si aj

Back to top button