Cestná doprava

DKV preberá 25 percent spoločnosti VAT Services

Koncern DKV Mobility Services Group získal 25 percent španielskej spoločnosti VAT Services, ktorá je lídrom na španielskom trhu v oblasti medzinárodnej fakturácie mýta pre španielskych zákazníkov.

Príslušnú zmluvu firmy podpísali v Madride. Rodina Alfaro ostáva väčšinovým akcionárom spoločnosti s podielom 57 percent. Obe strany sa dohodli, že nezverejnia cenu transakcie. VAT Services je vedúcou spoločnosťou v Španielsku v oblasti úhrady mýtnych poplatkov, refundácií daní a platieb za palivo. Firma dosiahla v roku 2018 výnosy z predaja viac ako 200 miliónov eur, na celom svete má viac ako 1 500 aktívnych zákazníkov a prevádzkuje 36 000 palubných jednotiek OBU.

„Máme veľkú radosť, že sa nám spoločne s firmou VAT Services podarilo uskutočniť túto strategickú investíciu. Teším sa na budúci spoločný rozvoj,“ hovorí Marco van Kalleveen, generálny riaditeľ spoločnosti DKV.

Generálny riaditeľ spoločnosti VAT Services Carlos Alfaro dodáva: „Očakávame, že kapitálový vstup DKV do spoločnosti VAT Services prinesie významnú podporu marketingu nášho portfólia, čo bude mať rozhodujúci vplyv na expanziu našej spoločnosti na Pyrenejskom polostrove.“

Prečítajte si aj

Back to top button