Cestná doprava

DKV uľahčuje platbu srbského mýta

DKV Euro Service, popredný poskytovateľ služieb pre dopravcov, umožňuje od 1. októbra majiteľom nákladných vozidiel nad 3,5 tony následnú úhradu mýta v Srbsku. DKV je prvým poskytovateľom palivových a servisných kariet, ktorý tzv. metódu PostPay pre túto krajinu ponúka.

„Následné platby mýta sú pre vodičov výraznou časovou úsporou. Nemusia sa zdržovať platbami na mýtnych bránach, navyše vďaka rýchlym pruhom môžu pokračovať v jazde bez prerušenia. Vyúčtovanie dostanú aj s ďalšími mýtnymi systémami na jednej faktúre,“ vysvetľuje Lukáš Ondráček, riaditeľ slovenskej a českej pobočky DKV Euro Service.

Palubnú jednotku pre PostPay platby si môžu užívatelia vyzdvihnúť priamo na hraniciach pri vjazde do Srbska. Stačí predložiť DKV kartu a osvedčenie o registrácii vozidla. Následne užívateľ dostane jednotku, ktorá sa nakonfiguruje individuálne priamo na mieste. Všetky mýtne transakcie v Srbsku sa následne realizujú prostredníctvom tejto jednotky.

„Srbsko predstavuje z logistického hľadiska dôležitú tranzitnú krajinu. Medzinárodné špedičné spoločnosti týmto balkánskym štátom prechádzajú aj pri cestách z Turecka, Grécka, Bulharska, Rumunska alebo Maďarska do strednej a severnej Európy, rovnako ako pri cestách z Ruska do južnej Európy,“ dopĺňa Lukáš Ondráček.

Prečítajte si aj

Back to top button