Cestná doprava

Dopravcovia z UNASu sa stali členmi celoeurópskej organizácie UETR

UETR na svojom zasadnutí, konaného 13. apríla 2016 v Belehrade, privítala a schválila právoplatné členstvo Slovenského združenia dopravcov. UNAS je prvou slovenskou organizáciou cestnej nákladnej dopravy, ktorá sa rozhodla vstúpiť do UETR. NAS bola založená v roku 2010, ako reakcia na zavedenie mýta na Slovensku. UNAS je mladá, rastúca organizácia (www.uniadopravcov.sk). Jej sídlo sa nachádza v Banskej Bystrici.

Robert Huran, predseda UNAS, o členstve v UETR: „Európska únia hrá významnú rolu v rozvoji dopravy a logistiky a tvorí viac ako dve tretiny legislatívy Slovenska. Spojenie s UETR umožní UNASu mať bližší prehľad nad európsku politikou v oblasti dopravy a logistiky a umožní nám aj aktívne lobovať za záujmy malých a stredných dopravných spoločností.“ Prezidentka UETR Dagmar Wascher srdečne víta prijatie UNASu.

„Veľmi nás teší, že UETR prijala novú organizáciu. Potvrdzuje to rastúci vplyv UETR. UNAS, ako mladé združenie, bude mať možnosť dozvedieť sa veľa od svojich kolegov z iných členských štátov, ktoré existujú už mnoho rokov a majú skúsenosti s mnohými problematiky dopravy a logistiky. ladá organizácia prináša čerstvý vzduch a nové poznatky. UETR sa teší na vstup a príspevky UNASu, ktoré urobí z UETR ešte silnejšieho a relevantného celo-európskeho partnera. Sme presvedčení, že UNAS zdieľa náš záväzok brániť záujmy malých a stredných podnikateľov,“ dodala prezidentka UETR.

O UETR
UETR bola založená v roku 1998 a zastupuje a obhajuje záujmy viac ako 320 000 malých a stredných podnikov (s celkovou kapacitou viac ako 1 000 000 vozidiel) v odvetví cestnej dopravy vo vzťahoch s rozhodovacími orgánmi EÚ.

Prečítajte si aj

Back to top button