Cestná doprava

Scania predstavila na veľtrhu BUS SHOW svoj hybridný autobus

Úplne prvýkrát tak Scania na Slovensku predstavila hybridnú verziu svojho autobusu. Scania Citywide Suburban je poháňaný 9 litrovým radovým 5 valcom s výkonom 320 koní. Hybridnú sústavu dopĺňa elektromotor, ktorý produkuje 177 koní a súčasťou hnacieho reťazca je i 12 rýchlostná automatická prevodovka Opticruise.

„Sme radi, že môžeme využiť túto príležitosť a predstaviť na BUS SHOW v Nitre prvýkrát hybridný autobus Scania. Dokonale dopĺňa našu bohatú ponuku ekologických riešení,“ hovorí manažér predaja autobusov Scania CER Lukáš Martinů. A dodáva: „Sme si vedomí toho, že nie je možné použiť jedno univerzálne riešenie do všetkých prevádzok, ale pre všetky platí to, že hybridná pohonná sústava v tomto autobuse umožňuje prepravovať cestujúcich naozaj s nízkymi prevádzkovými nákladmi pri použití obnoviteľných palív.“

Druhým vystavovaným modelom na BUS SHOW bol Irizar I6s. Ten je zástupcom luxusných diaľkových autokarov. Vystavené vozidlo poháňa 13 litrový 6 valec Scania a o prenos 410 koní na cestu sa stará osvedčená automatizovaná prevodovka Opticruise s 12 rýchlostnými stupňami. Samozrejmosťou je retardér, prediktívny a adaptívny tempomat a tiež asistent pre rozjazd do kopca. Cestujúci ocenia luxusné sedadlá, ktoré sú vysúvané do uličky, dvojité zasklenie okien a sústavu Bosch Professional Line III, ako i automaticky ovládané strešné okná. Pre vodičov je okrem už spomenutých asistentov k dispozícii aj Scania Driver Suport, komfortné sedadlo Isri, ukazovateľ zaťaženia náprav, BI-LED svetlomety, cúvacia kamera a tiež napríklad chladnička v palubnej doske.

Prečítajte si aj

Back to top button