Letecká doprava

Letisko Bratislava prekonalo hranicu 2 miliónov cestujúcich

Letisko M. R. Štefánika iba 3. raz v histórii, a po 10 rokoch, opäť prekročilo hranicu dvoch miliónov vybavených cestujúcich. Jubilejný dvojmiliónty cestujúci prešiel letiskom koncom októbra. Letisko Bratislava tak už za desať mesiacov vybavilo viac cestujúcich ako za celý minulý rok.

„Okrúhlu hranicu 2 000 000 vybavených pasažierov na odlete a prílete sa podarilo letisku prekročiť doposiaľ len dvakrát v histórii – v rokoch 2007 a 2008,“ informoval predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Jozef Pojedinec. „Tento rok sme hranicu dvoch miliónov cestujúcich prekročili už 29. októbra a dúfame, že sa rekord z roku 2008 – 2 218 545 cestujúcich – podarí do konca roka ešte prekonať. Dosiahli by sme tak najvyšší počet vybavených cestujúcich od vzniku letiska v roku 1951, teda za posledných 67 rokov,“ dodal Pojedinec.

K rastu cestujúcich prispela v tomto roku rekordná dovolenková sezóna, aj nové pravidelné linky. Počas letného dovolenkového obdobia – od júna do septembra – vybavilo letisko rekordných 1 178 555 cestujúcich, čo predstavoval nárast o 17 percent oproti štyrom letným mesiacom uplynulého roka. Najviac cestujúcich smerovalo počas letného obdobia do tureckej Antalye, Hurghady v Egypte, na Krétu či Rodos. O rast sa však pričinili aj nové linky v medzinárodnej doprave – tento rok ich pribudlo z Bratislavy až rekordných 12. 

Prečítajte si aj

Back to top button