Letecká doprava

Emirates chce v roku 2020 naďalej rásť

Spoločnosť v roku 2019 pracovala na vylepšení svojich produktov, služieb i leteckých trás. Teraz sa pripravuje na Expo 2020 v Dubaji.

Najväčšia medzinárodná letecká spoločnosť Emirates sa v roku 2019 zamerala na vylepšovanie svojich produktov, služieb i leteckých trás. V roku 2020 očakáva spoločnosť s nadšením Expo 2020, najväčšiu svetovú show, ktorá už v októbri otvorí svoje brány návštevníkom z celého sveta.

Sir Tim Clark, prezident aeroliniek Emirates, v rámci novoročného bilancovania povedal: „Rok 2019 sa niesol v znamení obmeny flotily a plánovaných leteckých liniek. Spoločnosti Emirates sa v tomto roku podarilo mnohokrát preukázať svoju pohotovosť, a to predovšetkým v reakcii na renováciu južnej ranveje na dubajskom letisku a na rôzne politické a sociálno-ekonomické vplyvy. Sústredili sme sa tiež na plnenie nášho záväzku Fly Better a aj naďalej sme vylepšovali naše produkty i služby. Teraz sa tešíme, až privítame návštevníkov z celého sveta na veľtrhu Expo 2020, kde v pavilóne Emirates predstavíme budúcnosť letectva.“

Prepojenie sveta s Dubajom a jej prostredníctvom
V roku 2019 prepravila spoločnosť Emirates prostredníctvom svojej flotily takmer 58 miliónov cestujúcich. Spoločnosť vypravila v priemere cez 3 500 letov za týždeň. Vďaka týmto letom bola prekonaná vzdialenosť 885 miliónov kilometrov. Na palube lietadiel opúšťajúcich Dubaj bolo naservírovaných približne 63 miliónov porcií jedál.

V roku 2019 posilnila spoločnosť Emirates svoju globálnu sieť pridaním troch nových trás: linka z Dubaja do Bangkoku cez Phnompenh zjednodušuje letecké prepojenie medzi Kambodžou a Thajskom, ďalšia nová trasa vedie do Porta a robí z neho v poradí druhú destináciu Emirates v Portugalsku a najnovším prírastkom je linka do Mexico City cez Barcelonu.

Spoločnosť Emirates zakončila rok 2019 s celkovým počtom 26 codesharových partnerov a 156 linkových partnerov v 200 krajinách, čo rozšírilo leteckú sieť o viac ako 1 800 destinácií. Nové partnerstvá naviazaná v roku 2019 zahŕňajú spoločnosti China Southern Airlines, Africa World Airlines, Lata Airlines, SpiceJet a Interjet. Emirates a Flydubai oslávili dva roky úspešného partnerstva.
Emirates rozšírila svoju sieť A380 zavedením pravidelných liniek do Rijádu, Káhiry a Maskatu. Prostredníctvom A380 boli v lete tiež prevádzkované sezónne linky do Bostonu a Ammánu.

Strategické investície do flotily v budúcnosti
Na aerosalóne Dubai Arshow 2019 zadala spoločnosť Emirates objednávku na 50 lietadiel typu A350-900 XWB a potvrdila kúpnu zmluvu na 30 lietadiel Boeing 787-9. Celková hodnota nákupov lietadiel spoločnosťou Emirates na Dubai Airshow 2019 sa tým vyšplhala na 24,8 miliárd USD.

Emirates sa zameriava na zákaznícku spokojnosť
Aj v roku 2019 predstavila spoločnosť Emirates novinky, ktoré zdokonalili zákaznícky zážitok z cestovania. V apríli 2019 dokončila Emirates rekonštrukciu 10 lietadiel Boeing 777-200LR v hodnote 150 miliónov USD. Novo rekonštruované lietadlá ponúkajú dvojtriedne kabíny, širšie a pohodlnejšie sedadlá v Business Class v konfigurácii 2-2-2 a celkovo zmenenú Economy Class.

Zákazníci môžu aj naďalej využívať palubný zábavný systém ice s viac ako 4 500 kanálmi plnými zábavy. Tento rok spoločnosť Emirates prišla s možnosťou synchronizácie zoznamov skladieb. Zákazníci si teraz môžu prechádzať ponúkaný obsah ešte pred letom a vytvárať si osobné zoznamy skladieb, ktoré na palube lietadla synchronizujú so svojím sedadlom prostredníctvom aplikácie.

Letecká spoločnosť postupne rozširuje túto funkciu v celej svojej flotile. Emirates otvorila svoj prvý odbavovací terminál mimo letiska, ktorý sa nachádza v dubajskom Port Rashid. Terminál slúži k hladkému odbaveniu cestujúcich z výletných lodí, ktorí si tak môžu užiť nerušenú návštevu mesta.

Novinkou je tiež technológia biometrickej identifikácie v odletových bránach pre pasažierov, ktorí cestujú z Dubaja do akejkoľvek z 12 destinácií v USA. To kráti čas potrebný na identifikáciu na 2 sekundy alebo menej. Viac biometrických technológií bude predstavených v nasledujúcom roku.

Aplikácia Emirates (Emirates App) sa stala jednou z najlepších letiskových aplikácií s takmer 2 milióny aktívnych užívateľov. Je k dispozícii v 19 jazykoch vrátane češtiny a umožňuje užívateľom vyhľadávať, rezervovať a spravovať svoje lety. Letecká spoločnosť tiež nedávno predstavila novú funkciu aplikácie s názvom Airport Maps, ktorá zákazníkom umožňuje bezproblémovú navigáciu na medzinárodnom letisku v Dubaji.

Emirates spája
V roku 2019 spoločnosť Emirates pokračovala v podpore kultúry a športu prostredníctvom svojich globálnych sponzorstiev. Emirates sa opäť podieľala na niektorých z najočakávanejších športových udalostí roka vrátane ICC Cricket World Cup 2019 a Rugby World Cup 2019. V priebehu roka si Emirates objednala 8 zákazkových livrejí, aby upozornila na svoje partnerstvo a predviedla ich publiku po celom svete.

 

Prečítajte si aj

Back to top button