Letecká doprava

Presné informácie o pristátí čínskeho lietadla v Bratislave

V médiách sa v posledných hodinách objavila informácia o pristátí čínskeho lietadla v Bratislave, ktorému malo viedenské letisko odmietnuť žiadosť o pristátie na letisku Schwechat. Pre nepresnosti v týchto informáciách uviedlo bratislavské letisko informácie na pravú mieru.

Ako infromovala hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková, dnes ráno o 7:00 pristálo na Letisku M. R. Štefánika nákladné lietadlo Boeing 747-400 z čínskeho Šanghaja. Ide o obchodný komerčný let, ktorým budú do čínskeho Pekingu prepravené zdravotnícke pomôcky – rúška na tvár, ochranné rukavice či okuliare. Po naložení nákladu odletí lietadlo z letiska v Bratislave dnes o 15.h do čínskeho Pekingu, v Bratislave sa zdrží približne 8 hodín.

Rozhodnutím Ministerstva zdravotníctva SR používajú zamestnanci letiska pri kontakte s posádkou letu osobné ochranné pracovné prostriedky a posádka letu zotrváva v priestoroch lietadla, okrem prípadu spojeného s predletovou prípravou a naložením nákladu.

Let neodmietlo letisko vo Viedni ako zaznelo v niektorých médiách, objednávateľ letu si od začiatku zvolil letisko v Bratislave ako primárne letisko. Let neprepravuje humanitárnu pomoc – ide o obchodný komerčný let. Posádka lietadla v lietadle na letisku nenocuje, let pristál aj odletí počas dňa.

Prečítajte si aj

Back to top button