Logistika a skladovanie

Gebrüder Weiss rastie v Gruzínsku

Rakúska logistická firma Gebrüder Weiss rozširuje svoje podnikanie v Gruzínsku. Pobočku v Tbilisi blízko letiska rozšíri o 2000 štvorcových metrov (m2) krytej plochy a 6000 m2 voľnej plochy. Vedenie vorarlberskej rodinnej firmy o tom informovalo v pondelok. Do tamojšej pobočky investuje takmer 2,5 milióna eur.

Firma vstúpila na gruzínsky dopravný trh v roku 2013. Jej objem dopravovaného tovaru medziročne rastie o 20 %. Doterajší skladovací priestor 10.000 m2 v areáli s celkovou plochou 95.000 m2 už nestačí.
      
Podnik dopravuje do Tbilisi zásielky po cestách, mori a letecky. Každý týždeň 10- až 15-krát prichádzajú do gruzínskeho hlavného mesta zásielky firmy z Európy. Potom ich rozváža do Arménska a Azerbajdžanu.
      
Dvakrát až trikrát za týždeň smerujú jej vozidlá do Turecka. Vozia tam spotrebný tovar, elektroniku, náhradné súčiastky na autá, ale aj potraviny a rôzne iné agrárne produkty. Na spiatočnej ceste privážajú textil.
      
Rodinný podnik ešte v tomto roku dokončí v Tbilisi administratívnu budovu, do ktorej sa nasťahuje 160 zamestnancov. V porovnaní so súčasným stavom v roztrúsených budovách ich v nej bude o 30 viac. Firma plánuje otvoriť v Strednej Ázii ďalšie logistické centrum.

Prečítajte si aj

Back to top button