Logistika a skladovanie

cargo-partner oslávil otvorenie iLogistics Centra blízko viedenského letiska

Po viac ako troch mesiacoch úspešnej prevádzky oslávil medzinárodný poskytovateľ prepravných a info-logistických služieb oficiálne otvorenie svojho iLoistics Centra, postaveného v centrále spoločnosti, v rakúskom Fischamende, z inovatívnej drevenej konštrukcie.

V stredu 26. septembra oslávila spoločnosť cargo-partner spolu s 250 hosťami oficiálne otvorenie iLogistics Centa. Prevádzka nového centra v blízkosti viedenského letiska začala 1. júna 2018 – presne jeden rok od zahájenia výstavby. Po niekoľkých mesiacoch úspešnej prevádzky bolo slávnostné otvorenie príležitosťou poďakovať zodpovedným projektovým tímom, ako aj kľúčovým zákazníkom a partnerom v regióne a spoločne osláviť tento úspech.

Akciou sprevádzala rakúska žurnalistka a moderátorka Sasa Schwarzjirfg, úvodné slovo patrilo CEO cargo-partner, Stefanovi Krauterovi. Následne Martin Schwarzjirg, Managing Director cargo-partner v Rakúsku pozval na pódium projektový tím iLogistics Centra a ocenil ich úspešnú výstavbu a implementáciu. Nasledujúcu galavečeru sprevádzala pôsobivá akrobatická show „Aerial Silk“, ako aj živá hudba, ktoré skvele doplnili kulinárske umenie.

Ďalším prekvapením večera bolo, miesto tradičného strihania pásky, pílenie kmeňa stromu v podaní pána Krautera, CEO cargo-partner a pána Gerharda Schödingera, zástupcu provinčného parlamentu Dolné Rakúsko. Reťazové píly zabezpečil výrobca elektrického náradia Makita, ktorý postavil svoju novú centrálu na susednom pozemku a v rovnakom čase ako cargo-partner iLogistics Centrum.

Stefan Krauter, CEO cargo-partner vysvetlil dôvody tejto investície: „Dopravný a logistický priemysel nikdy nestojí. V časoch globalizácie a digitalizácie sa musíme neustále transformovať a prispôsobovať, aby sme zostali na špici. Región Viedenského letiska je pre nás vždy dôležitým strediskom a s naším iLogistics Centrom sme úspešne vytvorili ukážkový projekt ekologicky a ekonomicky udržateľnej architektúry.“

Cargo-partner iLogistics Centrum je kompletne postavené z dreva, od stien a konštrukcie podlahy až po fasádu. Celkovo bolo použitých 4.200 m³ dreva. Každý kubický meter dreva, ktorý nahradil iný stavebný materiál, zredukoval emisie CO2 v priemere o 1,1 t. Okrem toho sú drevené konštrukcie masívne zásobníky uhlíka: v každom kubickom metre dreva sa skladuje 0,9 t CO2. Pri 4.200 m³ dreva použitého v iLogistics Centre to vedie k celkovej redukcii CO₂ o 8.400 t.

Na celkovej ploche 12.250 m2 obsiahne iLogistics Centrum vo Fischamende 24.500 paletových miest v regálovom systéme, ako aj 32.000 zásobníkov na drobné súčiastky, 2.000 m2 vychystávacej plochy a niekoľko variabilných oblastí. Najmodernejší sklad poskytuje špeciálne vybavenie pre skladovanie a manipuláciu s rôznymi typmi tovaru – od citlivých malých dielov po štandardné palety, až po dlhé a ťažké tovary. Tu cargo-partner ponúka svojim zákazníkom kompletný balík služieb pre potreby logistiky náhradných dielov, maloobchodu a eCommerce, vrátane širokého spektra služieb s pridanou hodnotou. Svojím novým iLogistics Centrom vytvoril cargo-partner 35 ďalších pracovných miest, vďaka čomu zamestnáva viac ako 300 zamestnancov vo Fischamende a tesne pod 500 v Rakúsku.

Jedným z kľúčových klientov cargo-partner v novom iLogistics Centre je ENGEL, popredný medzinárodný výrobca vstrekovacích strojov, so sídlom v meste Schwertberg v Rakúsku. Od 1. júna 2018 zabezpečuje cargo-partner logistiku náhradných dielov ENGEL z iLogistics Centra. V priebehu niekoľkých workshopov vyhodnotil cargo-partner procesy a procesné oblasti požadované firmou ENGEL a usporiadanie a procesy v iLogistics centre boli prispôsobené podľa týchto požiadaviek. V priebehu troch mesiacov presunul cargo-partner 27.000 skladových jednotiek (SKU) z výrobných priestorov spoločnosti ENGEL do nového iLogistics centra. Presun prebehol hladko a bol ukončený tri týždne pred plánovaným termínom.

Harald Wegerer, Vice President Customer Service Division v spoločnosti ENGEL, vysvetlil prečo sa rozhodli pre iLogistics Centrum cargo-partner: „Naše požiadavky boli od začiatku jasné: vysoká bezpečnosť procesov, neskoršie uzávierky pre príjem objednávok, dodanie v rovnaký deň s vynikajúcimi prepravnými a logistickými spojeniami. Navyše základnou požiadavkou je, že sa môžeme spoľahnúť na splnenie objednávky 365 dní v roku. Spolupráca s cargo-partner bola veľmi uspokojivá a myslím si, že obaja sme z tohto projektu profitovali a veľa sa naučili. „

Wolfgang Scheibenpflug, Head of Real Estate and Location Management na letisku vo Viedni, zablahoželal cargo-partner k rýchlemu dokončeniu budovy a poďakoval spoločnosti za dobré partnerstvo: „Ako dlhoročný a verný partner viedenského letiska je pre nás cargo-partner veľmi dôležitý, rozvoj spoločnosti totiž slúži nielen na vytvorenie a zabezpečenie mnohých pracovných miest, ale aj na posilnenie prepravného uzla okolo nášho letiska.“

Gerhard Schödinger, zástupca provinčného parlamentu Dolné Rakúsko, takisto zdôraznil význam investície do obchodného uzla a poďakoval cargo-partner za odvahu pokračovať v tomto inovatívnom stavebnom projekte, ako aj pri vytváraní moderných a atraktívnych pracovísk.

V posledných rokoch cargo-partner značne investoval do rozširovania svojich celosvetových zmluvných logistických kapacít. Okrem projektu v blízkosti letiska Viedeň, zahŕňajú najnovšie investície aj nové iLogistics Centrá v Sofii a Ľubľane, ako aj pokračujúce rozšírenie iLogistics Centra v Dunajskej Strede.

Špeciálne označenie „iLogistics Centrum“ sa používa pre tie sklady, ktoré boli vybudované spoločnosťou cargo-partner, čo umožňuje hlbšiu integráciu so zákazníkmi pomocou na mieru šitých procesov a priestorov skladu. Označenie tiež zdôrazňuje silné zameranie poskytovateľa logistiky na informačnú logistiku. Od roku 2000 digitalizuje svoje procesy a poskytuje svojim klientom komplexné služby riadenia dodávateľského reťazca pomocou platformy SPOT Visibility & Collaboration.

Prečítajte si aj

Back to top button