Logistika a skladovanie

FM Logistic otvorila v Rumunsku sklad za 20 miliónov eur pre farmaceutické produkty

Francúzska logistická a prepravná spoločnosť FM Logistic otvorila v Bukurešti špecializovaný chladený sklad za 20 miliónov eur, aby uspokojila dopyt rastúceho farmaceutického priemyslu v Rumunsku.

Zariadenia na príjem, skladovanie a distribúciu tovaru citlivého na teplotu, ako sú vakcíny, liečivá a zdravotnícke pomôcky sa rozkladá na ploche 10 000 m2.
Sklad funguje v súlade so zásadami správnej distribučnej praxe (Good Distribution Practices – GDP) a správnej skladové praxe (Good Storage Practices – GSP) pre farmaceutické produkty. Umožňuje skladovanie v rôznych teplotných režimoch (15 až 25 stupňov Celzia, 2 až -8 stupňov Celzia a -25 / -15 stupňov Celzia).
„Chladený sklad FM Logistic v Bukurešti pomôže farmaceutickým spoločnostiam reagovať na silný nárast spotreby liekov v Rumunsku,“ uviedol Christophe Menivard, riaditeľ spoločnosti FM Logistic pre východnú Európu.

Za dvanásť mesiacov, do 31. marca 2018, sa podľa správy výskumnej spoločnosti Cegedim predaj liekov v Rumunsku zvýšil o 11,8% na 3,15 miliardy EUR. Tento rast je spôsobený silnejším spotrebiteľským dopytom a snahou zlepšiť prístup k zdravotnej starostlivosti. Zdravotné výdavky v Rumunsku sú historicky nižšie ako v Európskej únii ako celku. V roku 2015 Rumunsko podľa štúdie Európskej komisie (Stav zdravia v EÚ, Rumunsko, zdravotný profil krajiny v roku 2017) vynaložilo na zdravotníctvo 4,9% svojho HDP, čo je oveľa menej, než je 9,9% priemer EÚ.

Medzi farmaceutických klientov spoločnosti FM Logistic v Rumunsku patria Sanofi a Zentiva. FM Logistic prevádzkuje v Rumunsku päť pobočiek – tri logistické platformy o celkovej ploche 95 000 m² v Temešvári, Bukurešti a Dambovite a dve prekladiská v Cluji a Bacau. Spolu so svojimi 750 zamestnancami poskytuje FM Logistic v Rumunsku svojim klientom komplexné logistické služby – skladovanie, manipuláciu, obalové služby a dopravu.

Prečítajte si aj

Back to top button