Logistika a skladovanie

Prologis začal výstavbu nového parku na Slovensku

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil začatie výstavby budovy na mieru pre spoločnosť CBA Slovakia na 6-hektárovom pozemku v Žiari nad Hronom v Banskobystrickom kraji na Slovensku.

Dokončenie budovy s celkovou plochou 21 000 metrov štvorcových, ústredného distribučného centra spoločnosti CBA, prevádzkovateľa predajní a supermarketov na území celého Slovenska, je naplánované na štvrtý štvrťrok roku 2019. Pôjde o jediný objekt v novom parku Prologis Park Žiar.

Budova bude vybavená najmodernejšími logistickými riešeniami navrhnutými tak, aby spĺňala náročné špecifikácie spoločnosti, akou CBA je. Nakoľko napríklad podniká s tovarom podliehajúcim skaze, budú súčasťou interiéru chladiace priestory na skladovanie chladeného tovaru. V rámci štandardnej ponuky spoločnosť Prologis poskytne budova aj LED osvetlenie a inteligentné meracie systémy umožňujúce dosiahnutie nižšej spotreby energie a zvyšujúce efektivitu prevádzky.

„Dopyt po vysoko kvalitných budovách v dobre dostupných lokalitách, ako je práve Žiar, silne rastie, čo vedie k zvyšovaniu nájmov na celom strednom a západnom Slovensku. Sme potešení, že si CBA Slovakia pre svoju distribučnú centrálu vybrala náš nový park a dôveruje našej schopnosti poskytovať všetky požadované technologické riešenia,“ hovorí Martin Stratov, riaditeľ pre development a leasing spoločnosti Prologis na Slovensku.

Prologis Park Žiar sa nachádza v Žiari nad Hronom, 174 kilometrov severovýchodne od Bratislavy. Prostredníctvom diaľnice R1 je priamo napojený na národnú a medzinárodnú cestnú sieť. Diaľničné spojenie ponúka rýchly a efektívny prístup do mestských centier ako Bratislava, Viedeň, Praha či Budapešť. Prvotriedna lokalita a dostupnosť kvalifikovanej pracovnej sily tu vytvára ideálne podmienky pre centralizované logistické aktivity.

Prologis je s viac ako 1,6 milióna metrov štvorcových logistických a priemyselných plôch popredným poskytovateľom distribučných nehnuteľností v Českej republike a na Slovensku (k 31. decembru 2018).

Prečítajte si aj

Back to top button