Logistika a skladovanie

Aká je budúcnosť logistiky?

Budúcnosť logistiky a logistických riešení nie je vo hviezdach. Akým smerom sa bude ďalej uberať? Aké sú možnosti IoT v oblasti logistiky? Blíži sa robotická revolúcia, vďaka ktorej budeme môcť odosielať balíky prostredníctvom dronov? Aj na tieto otázky budeme hľadať odpovede s top spíkrami z praxe.

Najbližší Sigfox IoT Meetup sa uskutoční 18. marca o 18:00 hod. v priestoroch Binarium v Mlynskej Doline. Všetko, čo potrebujete vedieť o ľuďoch, ktorí na evente vystúpia, si môžete prečítať nižšie. Generálny riaditeľ Slovenskej pošty, Peter Helexa, príde porozprávať o tom, ako sa dá zvládnuť logistika vo firme s vyše 13 000 zamestnancami a desiatkami prevádzok. Dozviete sa, na čo sa pripraviť v budúcnosti, aké budú trendy v oblasti doručovania zásielok či to, akým smerom sa bude ďalej rozvíjať Slovenská pošta.

Na Meetupe vystúpi aj Péter Vörös, výkonný riaditeľ HOPI Slovakia, jednej z najvýznamnejších logistických spoločností stredoeurópskeho regiónu. Péter má dlhoročnú prax v logistike, plánovaní a okrem Slovenska pracoval aj v iných európskych krajinách a auditoval dodávateľské reťazce na Novom Zélande či v Nigérii. Zároveň je veľkým nadšencom IoT a futurizmu.

Projekt sledovania nákladných železničných vozňov pomocou IoT má pod palcom Juraj Boledovič, konzultant pre inovácie v spoločnosti DXC Technology. Porozpráva o moderných technológiách a ich využití v optimalizácii a vyššej efektívnosti logistiky v podnikoch.

Štvoricu spíkrov uzatvára Viliam Bujna, vydavateľ a šéfredaktor odborného magazínu Transport a Logistika. Hovoriť bude o otázkach digitalizácie a automatizácie logistických riešení či nahrádzaní monotónnych a manuálnych úkonov, čo je príležitosť pre racionálnejšie využitie pracovnej sily vo vyšších pracovných procesoch.

Viac informácií a vstupenky na Sigfox IoT Meetup si môžete zabezpečiť TU.

Prečítajte si aj

Back to top button