Logistika a skladovanie

Logistické centrum cargo-partner v českom Prague Airport parku teraz ponúka už aj riešenia pre tepelne kontrolovaný tovar

Logistické centrum v Prague Airport parku bolo rozšírené o sklad s reguláciou teploty, ktorý ponúka ideálne skladové podmienky pre potravinársky a rýchlo sa kaziaci tovar. Nový sklad je HACCP-certifikovaný s teplotným rozsahom od +2 do +8 °C a má kapacitu 1.800 paletových miest.

Od apríla 2019 má logistické centrum cargo-partner, v blízkosti pražského letiska Václava Havla, časť skladu s reguláciou teploty. Skladová plocha 1.400 m2 poskytuje kapacitu pre 1.800 paliet v tepelne kontrolovaných podmienkach medzi +2 °C a +8 °C. Týmto skladom reaguje cargo-partner na potreby klientov z oblasti potravinárstva a rýchlo sa kaziaceho tovaru. Nová časť skladu poskytuje optimálne skladovacie podmienky pre mlieko, mäso, pečivo, nápoje, balené ovocie a zeleninu, ako aj všetok tovar vyžadujúci tepelne kontrolované skladovanie.

Medzinárodný poskytovateľ prepravných a info-logistických služieb otvoril nové logistické centrum začiatkom roka. Sklad kategórie A poskytuje skladovú plochu 10.900 m2 s 1.200 m2 colného skladu a kapacitou pre viac ako 11.000 paliet. Priestory disponujú 25 nakladacími bránami, majú svetlú výšku 10 metrov a nosnosť podlahy 5 t/m2. Logistické centrum s viacerými užívateľmi umožňuje cross-docking, riadenie zásob obchodníkom, ako aj komplexný order fulfillment. Bezpečnosť zaisťuje protipožiarny sprinklerový systém a nepretržitý kamerový dohľad.

Logistické centrum je umiestnené v Prague Airport Parku – priamo vedľa Amazon Fulfillment Centra a 15 minút od letiska a tiež od centra Prahy. Popri štandardných službách ako vykládka kontajnera, paletizácia, pick & pack a reverzná logistika, poskytuje cargo-partner v novom sklade aj rad služieb s pridanou hodnotou, zahŕňajúc prebaľovanie, triedenie, označovanie tovaru, služby v oblasti ľahkej montáže, colné služby a logistické konzultácie a poradenstvo.

Stefan Krauter, CEO cargo-partner je presvedčený, že nový sklad spĺňa potreby klientov spoločnosti v regióne: „ Týmto skladom odpovedáme na požiadavky našich klientov z oblasti potravinárskeho priemyslu a rýchlo sa kaziaceho tovaru. Umiestnenie v priamej blízkosti pražského letiska poskytuje ideálnu základňu pre národnú a medzinárodnú distribúciu a pomôže našim zákazníkom zefektívniť ich biznis. Ako ďalší krok obdržíme v júli IFS certifikáciu, aby sme potvrdili a zabezpečili naše vysoké štandardy kvality služieb.”

cargo-partner pôsobí v Českej republike už viac ako 25 rokov. Tímy spoločnosti v Prahe, Brne, Frýdku Místku a Dobrovíze poskytujú komplexné portfólio dopravných a logistických riešení: od leteckej, námornej, cestnej a železničnej prepravy až po špecializované riešenia pre tovar citlivý na teplotu a projektové zásielky.

Prečítajte si aj

Back to top button