Logistika a skladovanie

cargo-partner na veľtrhu transport logistic v Mníchove

cargo-partner sa zúčastňuje na veľtrhu s viac ako 2 300 vystavovateľmi, ktorý prebieha od 4. do 7. júna 2019. Tento rok sa zameriava na kontraktnú logistiku, železničnú prepravu po Hodvábnej ceste a digitalizáciu.

transport logistic je popredný celosvetový veľtrh pre logistiku, mobilitu, IT a riadenie dodávateľského reťazca na ktorom sa tento rok očakávajú návštevníci zo 123 krajín. cargo-partner má na veľtrhu znova vlastný stánok s číslom 406, umiestnený v hale A5.

Poskytovateľ logistických služieb sa tento rok zameriava na kontraktnú logistiku, železničnú prepravu po Hodvábnej ceste a digitalizáciu.

Trvalý rast a pokračujúce expanzie
“cargo-partner napredoval v uplynulých dvoch rokoch veľkými krokmi – od posilnenia našej európskej siete pre zmluvnú logistiku, cez špičkové digitálne riešenia až po nové zastúpenia vo Švédsku, Mjanmarsku, Írsku, Turecku, Brazílii, Taliansku a Austrálii. Náš moderný digitálny stánok na veľtrhu transport logistic odzrkadľuje tento vývoj. Sme nadšení z príležitosti predstaviť rad nových služieb a inovácií.” povedala Christina Kalløkken, Director Corporate Communications & Marketing.

V posledných rokoch rozšírila spoločnosť cargo-partner svoju medzinárodnú sieť dcérskych spoločností o niekoľko nových krajín. Po otvorení svojich prvých pobočiek vo Švédsku a Mjanmarsku v roku 2017 a v Írsku a Turecku v roku 2018, zriadila spoločnosť sprostredkovateľské a podporné kancelárie v Brazílii v São Paule a v Taliansku v Miláne. V súčasnosti sa pripravuje na otvorenie svojej prvej pobočky v austrálskom Melbourne, ku ktorému by malo dôjsť v priebehu roka.

V roku 2018 zaznamenal cargo-partner konsolidovaný obrat vo výške 753 mil. eur, pričom v hlavných obchodných oblastiach spoločnosti, v leteckej a námornej preprave, došlo k výraznému zvýšeniu objemu. Poskytovateľ logistických služieb vybavil v predchádzajúcom roku 1.032.232 zásielok, z toho viac ako 173.000 t leteckého tovaru a 302.000 TEU námorného nákladu. Jedným z najrýchlejšie rastúcich obchodných segmentov spoločnosti je železničná doprava cez Hodvábnu cestu, najmä pre LCL zásielky. Okrem pravidelných FCL liniek medzi mnohými terminálmi v Ázii a Európe ponúka cargo-partner týždenný LCL servis z a do hlavných terminálov v Severnej, Strednej a Južnej Číne. Poskytovateľ logistických služieb odbavil v uplynulom roku celkovo viac ako 35.000 m³ železničných LCL zásielok a v súčasnosti po Hodvábnej ceste týždenne prepraví 10-15 LCL kontajnerov.

Kontraktná logistika ako tretí pilier
Popri leteckej a námornej preprave uskutočnil cargo-partner významné investície do budovania zmluvnej logistiky ako tretieho piliera svojho základného portfólia služieb. Okrem dreveného iLogistics centra v blízkosti letiska Viedeň (12.250 m²) sa jedná o iLogistics centrum v Sofii v Bulharsku (16.500 m²), rozšírenie skladových kapacít v Dunajskej Strede v iLogistic centre prepojenom s kontajnerovým terminálom (18.200 m²), sklad s čiastočne kontrolovanou teplotou v Prahe, ktorý sa špecializuje na logistiku potravín (10.900 m²), ako aj nové sklady v Hongkongu (6.400 m²), Clarksville, TN a Chicagu, IL (14.000 m² každý). Najnovším projektom je výstavba nového iLogistics centra v Ľubľane s kapacitou 20.000 paliet na viac ako 25.000 m², ktorého otvorenie je naplánované na koniec leta 2019.

Inovatívne logistické riešenia
Niekoľko vylepšení získala aj platforma pre riadenie dodávateľského reťazca SPOT, ktorú cargo-partner využíva na zabezpečenie úplnej transparentnosti a jednoduchej spolupráce so svojimi zákazníkmi. Modul Transport Management teraz obsahuje funkciu Quick Transport Order, ktorá umožňuje zákazníkom zadávať jednoduché prepravné objednávky len niekoľkými kliknutiami. Najnovším vylepšením SPOTu je inteligentná funkcia sledovania FCL zásielok, ktorá užívateľom umožňuje prístup k podrobným informáciám o pohybe zásielky. Nová technológia kombinuje údaje z rôznych zdrojov, aby poskytovala presné a spoľahlivé informácie o end-to-end prepravných reťazcoch zákazníkov. Tím SPOTworx má v stánku cargo-partner tiež svoje zastúpenie a návštevníkom rád poskytne informácie a konzultácie.

Interaktívny dizajn stánku odráža zameranie komunikácie
Nový dizajn stánku kladie dôraz na hlavné témy: logistiku, železničnú dopravu a digitalizáciu. Vzhľad stánku cargo-partnera je inšpirovaný drevenou konštrukciou iLogistics centra neďaleko Viedne, ktoré získalo cenu za dizajn. Aby bolo možné zachytiť nielen „vzhľad“, ale aj „pocit“ z budovy, je fasáda stánku pokrytá skutočným drevom. Dôraz na digitalizáciu zdôrazňuje nová aplikácia cargo-partner, ktorá je k dispozícii na piatich veľkých interaktívnych displejoch alebo prostredníctvom iPadu. Aplikácia pozýva návštevníkov, aby preskúmali svet cargo-partner a dozvedeli sa viac o ponukách služieb poskytovateľa informačnej logistiky a zastúpení vo svete. Mladší návštevníci a priaznivci mobilných hier si môžu vyskúšať svoju šikovnosť na mini-hre „Container Crush“ a možno aj dosiahnuť nové rekordné skóre.

Prečítajte si aj

Back to top button