Logistika a skladovanie

TIMOCOM predstaví komplexný systém inteligentných aplikácií pre logistiku

TIMOCOM chce dopravným a logistickým firmám uľahčiť prechod do éry digitalizácie.

Na veľtrhu transport logistic 2019 v Mníchove predstaví tento poskytovateľ IT riešení komplexný systém skladajúci sa z nových aplikácií, rozhraní a partnerov. Tento systém pomáha pracovníkom v logistike s digitalizáciou na všetkých úrovniach procesu prepravy „Chceme, aby inovácie, ktoré našich zákazníkov posunú každý deň o kúsok ďalej, boli rovnako dostupné ako elektrina zo zásuvky“, hovorí Gunnar Gburek, hovorca spoločnosti TIMOCOM.

TIMOCOM napĺňa svoju víziu – vytvoriť logistiku bez výziev – a rozširuje svoj nový systém pre inteligentnú logistiku. Svoju najväčšiu európsku burzu nákladov a voľných vozidiel, ktorá je súčasťou systému, dopĺňa o inovatívne digitálne aplikácie, ako je napríklad správa objednávok. „Naším cieľom je byť hlavným digitálnym sprostredkovateľom pre našich zákazníkov a partnerov z európskeho logistického odvetvia“, pokračuje Gburek.

Firma chce do roku 2030 investovať do rozširovania svojho systému približne 100 miliónov eur a počet svojich zákazníkov v tomto období zdvojnásobiť na 100.000. V rámci ďalšej internacionalizácie má počet zamestnancov v nasledujúcich jedenástich rokoch vzrásť o 300 na celkových 800 pracovníkov.

Smart API umožňujú výmenu dát so systémom pre inteligentnú logistiku
Nové rozhrania zjednodušujú firmám prístup do systému pre inteligentnú logistiku. Prostredníctvom takzvaných „Smart API“ sa zákazníci môžu so systémom prepojiť prostredníctvom logistického softvéru, ktorý už používajú. K jednotlivým aplikáciám potom pristupujú prostredníctvom jedného jediného rozhrania. Firmy sa tak napríklad môžu prostredníctvom Smart API Objednávky prepráv spojiť s viac ako 43.000 potenciálnych obchodných partnerov v systéme a zasielať alebo prijímať objednávky prepráv zo svojho vlastného logistického softvéru.

Zdieľanie dát s partnermi v sieti 
Súčasťou systémového smerovania je integrácia silných partnerov. Renomované spoločnosti Cargoclix a Krone Telematics sú ďalšími dvomi partnermi TIMOCOM, s ktorými možno prostredníctvom systému zdieľať GPS údaje o trase. Zadávatelia, ktorí TIMOCOM používajú, tak môžu plánovať, riadiť a optimalizovať prepravy na základe reálnych časových údajov.

V systéme pre inteligentnú logistiku sú teraz v celej Európe integrovaní už 246 poskytovatelia telematiky. Novými partnermi sú navyše poskytovatelia logistických softvérov Doll + Leiber, Lavid Software, Transdata, C-Informationssysteme a Logistiqo. „Logistika žije z prepájania. Vďaka partnerom, ktorí sú do nášho systému integrovaní prostredníctvom rozhrania, sme už dnes schopní zabezpečiť takmer kompletné digitálne pokrytie“, hovorí Philipp Schmidt, Portfoliomanager v TIMOCOM. Základnou myšlienkou je, aby systém bol v budúcnosti otvorený aj tretím aplikáciám.

Nová úvodná stránka systému s používateľsky prívetivým ovládaním
Viditeľným znakom novej systémovej éry v TIMOCOM je kompletne prepracovaná a novo štruktúrovaná úvodná stránka, ktorá umožňuje prístup do rôznych inteligentných nástrojov. Úvodná stránka umožní viac ako 130.000 používateľov jednoduchý pohyb v rozmanitom systéme a jednoduchý prístup k požadovaným aplikáciám. „Nová úvodná stránka systému je oveľa prehľadnejšia a intuitívnejšia, pretože sa cielene zaoberá rôznymi skupinami používateľov a ich potrebami.“, vysvetľuje Pélagie Mepin, marketingová riaditeľka TIMOCOM. Firmy tak môžu priamo prepínať napríklad medzi aplikáciami pre správu výberových konaní, optimalizáciu trás alebo sledovanie.

„Chceme našim zákazníkom ponúknuť možnosť rozšíriť a zlepšiť svoju logistiku a zväčšiť rozsah svojej pôsobnosti“, hovorí Mepin. Tento prísľub sa odráža tiež v novom firemnom slogane TIMOCOM: „Augmented Logistics“.

Prečítajte si aj

Back to top button