Logistika a skladovanie

Najlepšie ekologické spoločnosti prevzali ocenenia na veľtrhu transport logistic 2019

Predseda poroty EPA prof. Wolfgang Stölzle (Univerzita St. Gallen) a generálny riaditeľ DKV Marco van Kalleveen slávnostne vyhlásili víťaza tohtoročného ročníka súťaže Eco Performance Award na veľtrhu transport logistic.

Medzi etablovanými spoločnosťami sa presadili firmy Rigterink Logistik GmbH & Co. KG (kategória Stredne veľké spoločnosti) a Coop Genossenschaft (kategória Veľké spoločnosti). Ocenenie v kategórii Startupy bolo udelené spoločnosti RYTLE GmbH. Spoločnosť Holland Container Innovation Nederland B.V. získala po prvý raz udeľované Ocenenie za inovácie. Firmy, ktoré sa prebojovali do finálového kola súťaže, boli ocenené pečaťou kvality. Medzi tieto spoločnosti patria LKW WALTER Internationale Transportorganisation AG, swissconnect AG a notime AG. Ocenenie Eco Performance Award je nezávislou pečaťou kvality, ktorú udeľuje spoločnosť DKV Euro Service a jej prémioví partneri Knorr Bremse a PTV Group.

Kategória Stredne veľká spoločnosť: Rigterink presvedčil celkovým logickým konceptom
Spoločnosť Rigterink z Nordhornu presvedčila odbornú porotu mnohými opatreniami pre trvalú udržateľnosť, napr. prechodom na Euro 6, používaním nákladných vozidiel s elektrickým alebo hybridným pohonom, prevádzkovaním dlhých súprav, zavedením systému odmeňovania, decentralizáciou dispečingu, využívaním dronov v skladoch, prevádzkovaním fotovoltických elektrární a inteligentným osvetlením skladu LED svietidlami.

Kategória Veľká spoločnosť: Coop vsádza na nákladné vozidlá, ktoré jazdia v rámci uzatvoreného kolobehu vody
Koncept spoločnosti Coop Genossenschaft so sídlom v Bazilej zahŕňa svetovú novinku v podobe nákladných vozidiel, ktoré jazdia v rámci uzatvoreného kolobehu vody. Spoločnosť funguje ako „priekopník vodíku“ vo Švajčiarsku a presadzuje výstavbu a používanie príslušnej infraštruktúry (vodíkových) plniacich staníc. Firma navyše realizuje víziu neutrálnej bilancie emisií CO2 do roku 2023.

Kategória Startupy: RYTLE presvedčil štandardizovanou prípravou tovaru na vyzdvihnutie pre nákladné bicykle
Brémska spoločnosť RYTLE presvedčila komplexným, inovatívnym logistickým riešením pre posledný úsek logistického reťazca. RYTLE je aktívna v 15 krajinách a ponúka nákladné bicykle pre mestskú logistiku vrátane štandardizovanej prípravy tovaru na odber.

Prečítajte si aj

Back to top button