Logistika a skladovanie

Čo prinesie 61. ročník MSV Brno?

Od 7. do 11. októbra 2019 sa v Brne uskutoční 61. ročník Medzinárodného strojárskeho veľtrhu Brno. Pri tejto príležitosti sa na veľvyslanectve Českej republiky v Bratislave uskutočnila tlačová konferencia za prítomnosti českého veľvyslanca Tomáša Tuhého a zástupcov organizátorov, ktorí predstavili detaily nadchádzajúceho ročníka.

Cítiť krízu?
Čoraz viac sa diskutuje o tom, či, kedy a v akom rozsahu nás čaká hospodárska kríza. Cítiť to na účasti vystavovateľov? Je vidieť šetrenie veľkých nemeckých firiem, Nemecko sa pripravuje na spomalenie ekonomiky, kríza však zatiaľ neprišla, myslí si riaditeľ spoločnosti Veletrhy Brno, a.s., pán Jiří Kuliš. Podľa jeho slov je veľtrh štandardne obsadený, čo potvrdzujú aj čísla.

MSV v číslach
Celkom 1 623 vystavovateľov obsadí 41 000 m2 výstavnej plochy. Polovica vystavovateľov príde na MSV 2019 zo zahraničia (809), najviac ich bude z Nemecka (243), Slovenska (98) a výrazné zastúpenie bude mať aj Čína (91). Po prvý krát sa veľtrhu zúčastní Maďarsko.

Slovensko ako atraktívna a moderná krajina pre podnikanie
Veľký počet slovenských vystavovateľov kopíruje úzke prepojenie oboch ekonomík. Po Nemecku je práve Slovensko druhým najväčším obchodným partnerom Českej republiky. Už tradične bude slovenská expozícia umiestnená v pavilóne B. Podľa slov projektovej manažérky agentúry SARIO, Dominiky Zalubelovej, podčiarkuje dôležitosť MSV Brno pre Slovensko a slovenských vystavovateľov aj úsilie Ministerstva hospodárstva SR a agentúry SARIO, ktoré podporili 25 podnikateľských subjektov. Tie sa budú prezentovať v rámci slovenskej expozície. SARIO slávnostne otvorí Slovenskú expozíciu v 1. deň veľtrhu o 16:50 v stánku 127. Zaujímavosťou je, že slovenskí vystavovatelia sa zúčastnili doteraz všetkých 60 ročníkov MSV.

Hlavnými témami Digitálna továreň a Cirkulárna ekonomika
Priemysel sa v súčasnosti výrazným spôsobom digitalizuje a prejavuje sa to aj na hlavných témach MSV Brno 2019. Jednou z hlavných tém je Digital Factory, teda Digitálna továreň. Svoje inovácie predstavia okrem iných aj veľké strojárske a technologické spoločnosti ako ABB či Siemens, spoločnosť 3DEES predstaví najväčšiu 3D tlačiareň v Európe, zaujímavé novinky ukáže KUKA Robotics aj slovenská spoločnosť vyrábajúca AGV vozíky Kvinon Slovakia. Prvý krát sa veľtrhu zúčastní aj spoločnosť Microsoft.

Ďalšou dôležitou témou bude ekológia, na ktorú sa zameria téma Cirkulárna ekonomika. V rámci MSV 2019 sa uskutoční aj 9. ročník medzinárodného veľtrhu dopravy a logistiky. Súčasťou bohatého programu je viacero zaujímavých diskusií. Kompletný program MSV Brno 2019 nájdete na www.bvv.cz/msv

Prečítajte si aj

Back to top button