Logistika a skladovanie

Spoločnosť FM Logistic podpísala s Unilever novú zmluvu na poskytovanie služieb vo Francúzsku

Spoločnosť FM Logistic podpísala s firmou Unilever zmluvu na poskytovanie logistických služieb vo Francúzsku.

V rámci tejto zmluvy sa bude FM Logistic zaoberať správou, prijímaním, skladovaním a realizáciou objednávok a co-packingom výrobkov pre osobnú hygienu firmy Unilever na logistickej platforme v Crépy-en-Valois, asi 70 km severne od Paríža. Zmluva zahŕňa tiež prepravu niektorých produktov Unilever.

Pre realizáciu podmienok vyplývajúcich z tejto zmluvy musela firma FM Logistic zvýšiť kapacitu skladovacích priestorov v Crépy-en-Valois o 16 700 metrov štvorcových, takže teraz má k dispozícii 116 000 metrov štvorcových. Dodatočne tiež vzniklo 22 nakladacích plošín a sklad na 25 400 paliet.

Platforma v Crépy-en-Valois tiež obsluhuje ostatných zákazníkov FM Logistic pôsobiacich v kozmetickom obore, čo umožňuje zvýšenie efektivity využívania prepravných kapacít a v konečnom dôsledku zníženie prevádzky nákladných automobilov a s tým spojených emisií. Platforma v Crépy-en-Valois sa okrem skladovania tiež zaoberá vo veľkom meradle co-packingom, pričom v tomto prípade k výraznému zvýšeniu efektivity prispelo zavedenie robotov typu pick and place.

Obsluhou firmy Unilever sa v Crépy-en-Valois bude zaoberať okolo 200 pracovníkov FM Logistic.

Z celkového počtu 6 300 zamestnancov, ktoré firma FM Logistic zamestnáva v celom Francúzsku, len v severnom regióne Hauts-de-France pracuje na 7 logistických platformách 2 300 osôb.

Firma Unilever patrí k najväčším svetovým výrobcom výrobkov pre každodenné použitie a so spoločnosťou FM Logistic spolupracuje už od roku 1996. K zahájeniu tejto obchodnej spolupráce prišlo vo Francúzsku, avšak od tej doby bola rozšírená i na Čínu (od r. 2006), Rusko (od r. 2010) a Česko (od r. 2011).

Foto: FM Logistic a Unilever zahajujú prevádzku skladu FM Logistic a centrum pre distribúciu v Crépy-en-Valois, Francúzsko, 13. november 2019.

Prečítajte si aj

Back to top button