Logistika a skladovanie

Spoločnosť DPD kúpila balíkové divízie Geis na Slovensku a v Čechách

Balíkové spoločnosti Geis Parcel na Slovensku a v Českej republike prebrala od 14. januára 2020 spoločnosť DPD, člen skupiny DPDgroup. Firmy sa na transakcii dohodli začiatkom novembra minulého roka a kúpu schválili protimonopolné autority.

Prepravná kapacita DPD sa zvýši približne o 50 %. Od spoločnosti Geis Parcel preberie 9 pobočiek, viac ako 200 odberných miest a pod jej značkou bude jazdiť o 40 % vozidiel viac. „Cieľom kúpy spoločnosti Geis Parcel je aj nastolenie stability na trhu. Zázemie silnej kuriérskej spoločnosti je podporou aj pre stredne veľké a menšie firmy a internetové obchody, ktorým s príchodom veľkých e-shopov na Slovensko vzniká až zničujúca konkurencia“, vysvetľuje generálny riaditeľ DPD na Slovensku Peter Pavuk.

DPD sa na Slovensku a v Čechách zameriava aj na tzv. „poslednú míľu“, teda posledný úsek prepravy na ceste ku konečnému adresátovi. „Kúpou spoločnosti Geis Parcel na Slovensku a v Čechách sme posilnili svoj podiel na trhu, čo v konečnom dôsledku znamená aj možnosť väčších investícií do siete, inovácií a zelených aktivít spoločnosti, ako je napríklad rozširovanie našej elektrickej flotily,“ uzavrel Pavuk.

Prečítajte si aj

Back to top button