Logistika a skladovanie

GEFCO Slovakia prepravilo do Číny tvárové rúška pre kolegov z lokálnej pobočky

Spoločnosť GEFCO Slovakia prepravila do Číny prvú zásielku tvárových ochranných rúšok, ktoré sú v Číne nedostatkovým tovarom kvôli epidémii korona vírusu.

Zásielka opustila Slovensko letecky stredu 12. februára 2020 a bola doručená v piatok 14. februára 2020. Išlo o špeciálnu zásielku, ktorú vyslal slovenský tím divízie AIR&SEA zamestnancom lokálnej pobočky spoločnosti GEFCO v Číne. „Po vzhliadnutí televíznej reportáže o nedostatku ochranných rúšok, ktorých nosenie je v Číne aktuálne povinné, som okamžite napísal kolegovi z čínskej pobočky, či sú informácie správne a či ochranné rúška potrebujú,“ popisuje začiatok akcie Ladislav Balogh, Forwarding Manager logistickej spoločnosti GEFCO Slovakia a dodáva, že čínski kolegovia prejavili okamžite veľký záujem. Tím Ladislava Balogha obratom objednal ochranné rúška od troch dodávateľov, ktorí mali zásoby skladom, a zabezpečil ich letecký transfer do Číny.

Nákup materiálu i dopravu zakúpených tvárových rúšok hradila divízia AIR&SEA spoločnosti GEFCO Slovakia. Tím Ladislava Balogha sa popri bežných pracovných aktivitách pokúša nájsť ďalších dodávateľov ochranných rúšok, od ktorých by mohli nakúpiť ďalší materiál. „K dnešnému dňu sa nám podarilo zohnať ďalších päť tisíc rúšok, ktoré by sme mali do našej pobočky v Hong Kongu vyslať koncom tohto týždňa,“ doplňuje Ladislav Balogh, ktorého tím nie je v podobných akciách žiadnym nováčikom. V minulom roku pomáhali s obnovou lesných porastov po kalamite, pravidelne sa skladajú a finančne i dobrovoľníckou činností podporujú detské domovy či organizácie ktoré sa starajú o zdravotne znevýhodnené deti. „Teraz je to po prvýkrát, čo pomoc potrebujú priamo naši kolegovia, teda ľudia, ktorých poznáme a za normálnej situácie sme s nimi takmer v každodennom spojení,“ uzatvára Ladislav Balogh.

Prečítajte si aj

Back to top button