Správy | Aktuality | Témy

Policajný prezident pohrozil odtiahnutím štrajkujúcich vozidiel

Polícia vyzýva autodopravcov k dodržiavaniu dopravných predpisov. Ústavné právo na zhromažďovanie rešpektuje, avšak apeluje na dodržiavanie zákonov.

Policajný prezident Milan Lučanský tvrdí, že polícia nemôže dovoliť, aby sa napríklad rodiaca žena nedostala do nemocnice. „Polícia je tu na to, aby ochraňovala životy, zdravie a majetok občanov. Nemôžeme dovoliť, aby sa napríklad rodiaca žena nemala ako dostať do nemocnice, keď ju manžel vezie, pretože sú zablokované cesty,“ myslí si Lučanský, ktorý naráža na trvajúci štrajk autodopravcov.

V súvislosti s ním žiada vodičov, aby neblokovali cestnú premávku, pretože budú musieť pristúpiť k sankciám. Policajný prezident tiež povedal, že v prípade potreby pristúpia k odtiahnutiu vozidiel. Po premiérovi Pellegrinim, ktorý označil štrajk autodopravcov za vydieranie, je tak policajný prezident ďalším, kto nemá so snahou autodopravcov poukázať na neudržateľné podmienky pochopenie.

Štrajk, ktorý vyhlásila Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) a podporila ho Iniciatíva poľnohospodárov, trvá od utorka (7. 1.) v Bratislave, Košiciach či na Orave. Únia hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov a žiada 50-percentné zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia jeho nového správcu.

Prečítajte si aj

Back to top button