Železničná doprava

Na festival vo Východnej dopravia návštevníkov aj rýchliky

Na tohtoročný folklórny festival vo Východnej (4. 7. – 7. 7.) sa možno odviezť aj vlakom. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) ako dopravný partner festivalu upravila cestovný poriadok tak, aby 27 rýchlikov mimoriadne zastavovalo na železničnej stanici vo Východnej.

„Tí, ktorí sa na najväčší folklórny festival na Slovensku odvezú našimi vlakmi, tak pocestujú pohodlne a ekologicky, a navyše majú aj nárok na zľavnené vstupné,“ informoval o tom predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký. Pripomenul, že dopravcu a ľudovú kultúru spája nielen partnerstvo pri organizácii festivalu so 65-ročnou tradíciou. „Aj nové diaľkové vozne ZSSK predsa vychádzajú zo slovenských tradičných prvkov a vzorov. Je nespochybniteľným faktom, že na náš folklór môžeme byť všetci právom pyšní,“ zdôraznil Hlubocký.

Festival vo Východnej prinesie aj v tomto roku vystúpenia špičkových súborov zo Slovenska i zahraničia, medzi nimi nebudú chýbať Lúčnica a SĽUK či Ifjú Szivek. Súčasťou podujatia budú aj ukážka ľudových remesiel, workshopy zamerané na hudbu, tanec či spev, tvorivé dielne i program pre deti.

Prečítajte si aj

Back to top button